Quantcast

Цветан Цветанов: Внушенията за Алексиев целят ГЕРБ, Фандъкова и нашия лидер

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2014 в 23:03 1512 5

Момент от извънредната пресконференция на ГЕРБ.

„Не искам да отговаряме на политически спекулации на хора, които се чудят как да влязат в новата предизборна кампания за евровота“, каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на извънредна пресконференция в столицата.

„Понеже сценарият с бюлетините от Костинброд няма как да се повтори отново, трябва да намерим подходящата тема, която да държим във въздуха, във връзка с предстоящата кампания“, посочи Цветанов. Той беше категоричен, че ГЕРБ няма да участва в този сценарий. По думите му оценките, които е получила България за добрата си работа, в управлението на ГЕРБ, и за борбата срещу тежката организирана престъпност, говорят достатъчно. Бившият вътрешен министър даде за пример операция „Кокаинови крале”, където всеки един може да прочете интервюто на Джорджино, който е бил разследващият прокурор по това дело. Цветан Цветанов обясни, че там се казва, че поради изтичане на информация, 2008 година, когато не е управлявала ГЕРБ, операцията е била прекратена, а информацията е била изтекла от българските власти.“

„Ето това е прикриване или толериране на определен канал, който да не бъде разкрит. Тази операция беше направена успешно през 2012 година, когато беше проведена заедно с италианските колеги, с Европол и с ДЕА”, каза още Цветанов.
В отговор днешните коментари от страна на БСП, които, по думите му, се правят с политически акцент на някаква макар и малка оперативна информация, която пускат в публичното пространство, Цветан Цветанов заяви, че никога по никакъв повод никой не е бил толериран и прикриван.

„За добрите операции през последните 4 години, април месец 2012 година беше открит 85-ият офис на ДЕА за добрата работа и доверието, което бяхме изградили. Днес, когато управляващите се чудят как да напишат тези опорни точки, за да направят тези политически внушения, първо, за да ударят Йорданка Фандъкова, да ударят ГЕРБ и разбира се, нашия председател, когото искат да пришият, под една или друга форма, в някаква интерпретация на някакви информации, които искат да пуснат в публичното пространство", посочи още Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ попита защо няма арестувано лице и обясни, че ако има достатъчно доказателства, се пристъпва към арест. Според него е показателно, че Орлин Алексиев дори не е разпитан по случая.

Цветан Цветанов заяви, че има компетентни органи, които трябва да си свършат работата. „Има ли задържани лица по тази операция, които да са с постоянна мярка, има ли доказателства, които да подкрепят твърденията на Мерджанов и на Станишев? Това количество, което е задържано, този камион, кой отбор от Дакар е подкрепял, и каква националност са всички, които са задържани в тази операция“, попита той. По думите му в момента става дума за задържани количества и, евентуално задържани чужди граждани на територията на ЕС.

Като бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, обръщайки се задочно към Атанас Мерджанов и Сергей Станишев, че количествата, които са били задържани в управлението на ГЕРБ, са в пъти повече от количеството, което могат да задържат сегашните управляващи, или управляващите от Тройната коалиция. „Мисля, че трябва да се съобразим с данните и цифрите, които имаме към 2012 година, и данните и цифрите, които имаме към 2013 година. През месец януари 2012 година, в съвместна операция между България, Швеция Европол, Чехия, ДЕА, са задържани 1200 кг кокаин, операция „Феникс”. Мога да припомня операцията с испанските и британските служби, и американските по задържането на 3 тона кокаин, които бяха в испански териториални води. Това се случи през август, а 20 дни по-късно бяха задържани още 500 килограма кокаин на две яхти – също бяха с екипажи от България и знаете за собствеността на тези яхти, които се водеха на български граждани, които работеха и живееха във Великобритания. Също така искам да припомня за количествата наркотик, които бяха задържани в комбайна, който беше от Аржентина, който беше задържан в Русе и беше с дестинация Западна Европа - 67 килограма кокаин на територията на страната. Искам да припомня и за 16 тона хашиш, задържани на 5 юли 2012 година, операция проведена с българските и американските служби, като дестинациите бяха Холандия и Белгия“, посочи Цветанов.

„Ставаме свидетели как отдел на пропаганда и агитация на ЦК на БКП се превъплъщава в пресцентъра на МВР“, заяви Красимир Ципов. Според народния представител в момента няма никакво сътрудничество – България и нейните специални служби са в пълна изолация и никой не желае да обменя информация с тях. „Тази ПР акция с новите опорни точки, които отново излизат от МВР е да се прикрие основната информация. Много интересни въпроси се поставят, за пряка връзка на разкрития контрабанден канал на територията на Франция с българския отбор от Рали "Дакар". Станахме свидетели на изявления, от които единствено трябва да се повдигнат няколко въпроса – по какъв начин е придобита информацията, дали е дошла по партньорска служба или е дошла по някакъв друг начин“ , каза още Ципов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2014 в 14:01

Веднъж в един форум се постарах да напиша имената на сума ти олигарси-едната червена мафия са зад бсп,дпс ,а другата червена мафия са зад гЕрб.Скачат едни срещу други ,когато им отеснее пазарът и си омешат сферите на влияние и тогава почват "да си мешат шапките".Когато си разчистваха сметките ,когато бОйко бОрисов беше Глав.сек.на МВР останаха неразкрити повече от 150 знакови убийства.А при цФъко пък всичко е по сценарии.Викат всички телевизии да снимат как"залавят" престъпниците и как "пречупват"гръбнака на организираната престъпност,а тя престъпността си е по-цяла от всякога.

26.02 2014 в 13:20

Американската агенция за борба
с наркотиците ДЕА открива офис
в България през 2012г.

Това е третият офис на агенцията в балканска страна,
след тези в Гърция и Турция.

Защо ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
толкова скача срещу Цветанов?

26.02 2014 в 12:59

Хайде пък сега "провокация"!Той цВъко си е по сценариите по принцип.И най-важното ,винаги се изкарва чистичък,наема си адвокати чак от Германия,само и само да отърве кожата.Той Алексиев явно си е в играта ,нали бОйко сам си призна ,че веднага му е звънил по телефончето да разбере "ко става" и дали нещо не го заплашва.Но има време ,лека ,полека ,рано или късно мрежата ще се разплете и до бОйко ще стигне.За това подозренията ми са оптимистични-рано или късно истината ще я разберем.

26.02 2014 в 00:06

абе много ми е интересно, що все отвънка оценяват управлението на герб за успешно, а ние дето сме си вътре във кочинката, хич не го виждаме това успешното ?!?!?!

25.02 2014 в 23:24

... за абсолютно алиби откъде секъв вид и тип провокации и компроматоззз... ще е най-добре за през целия изборен период, деня за размисъл и самите си Избори, па и за след това, целокупният полит. елит да запраши за мАсква... да си земат и цацаратурата да си се уговарят на воля... айде... ние тука ще си "оцеляваме" :)