Цветанов: Важно е, че Реформаторският блок осъзна важността да си говорим и с опозицията

OFFNews 18 юли 2015 в 18:19 3397 7

Цветанов: Важно е, че Реформаторският блок осъзна важността да си говорим и с опозицията

Конституционните промени ще влязат другата седмица в пленарната зала, каза пред журналисти на Рожен председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той е гост на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2015".

По-важното е, че и Реформаторският блок осъзна важността да си говорим и с опозицията, коментира Цветанов по повод на разговорите между парламентарно представените политически формации за съдебната реформа и промените в конституцията.
Когато се търси политически консенсус, се прави взаимен компромис, който да бъде в интерес на държавата и на постигането на тези конституционни реформи, смята Цветан Цветанов. Според него това може да се постигне, когато всеки смекчи позицията си.

Задаваме си въпроса защо бяхме толкова твърди в началото, след като за всички беше ясно, че докато не се постигне този широк политически консенсус, е немислимо въобще да се гласуват конституционни промени, допълни депутатът. Когато се правят реформи и се приемат закони, които ще трябва да бъдат прилагани 10-30 години напред, няма по-хубаво нещо от това да постигнеш политически консенсус, посочи Цветанов.

Родопите са уникалното място, където всеки може да се зареди и да се потопи в тази прекрасна атмосфера, заяви Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!