Цветанов: Нито аз, нито Борисов ще се кандидатираме за президент

OFFNews 17 април 2016 в 19:41 2785 6

ГЕРБ ще издигне свой кандидат за президент, но това няма да е премиерът Бойко Борисов или зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това заяви пред bTV самият Цветанов. 

Партията трябва да бъде максимално укрепена, а това може да стане само ако сме в един екип. ГЕРБ е доказала, че участва във всеки един национален избор. Който и да бъде избран за кандидат за президент, той винаги трябва да прави политики, които достигат до различните хора, подчерта Цветанов. 

Думите на Цветанов дойдоха няколко часа след като Борисов обяви, че има дилема за кандидатурата за президентските избори, защото най-голямото достойнство на президента е разграничаването му от партията, която го е издигнала. "Защо ще се блъскаме да стане някой президент от нас и после да се разграничи? Ние сме го избрали, дали сме пари от субсидията, а той да се разграничава от нас", каза премиерът.

Цветанов отклони въпроса дали ГЕРБ ще издигне жена или мъж за поста, като изтъкна, че този подход е дискриминационен, и предложи да се изчака колективното решение на изпълнителната комисия.

Бившият вътрешен министър коментира и думите на Борисов, че няма да има пощада за хванатите в корупция.

„Както знаете, винаги сме имали нулева толерантност към корупцията и към тежката организирана престъпност. Днешното присъствие на толкова много хора по време на срещата ни в НДК показва, че всеки един участва в реалното правене на политика. И когато премиерът има подобни изказвания и послания, смятам, че всеки един трябва да разбере с каква отговорност се натоварва партията и персонално всеки един от тях", допълни Цветан Цветанов.  

На въпрос защо няма осъдени за корупция от хората, изключени от партията, той отговори: „Ние можем да вземем само правилните политически решения, за да не създадем предпоставки за уронване престижа на партията”.

По всяка вероятност има политици от годините на прехода, които имат офшорни фирми, но категорично заявявам, че ГЕРБ няма народни представители, министри или кметове, които да имат офшорки, заяви Цветанов по повод това дали има български политици в "Досиетата от Панама".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови