Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов: Спасихме терените да не ги откраднат, сега - парк "Възраждане"

OFFNews 17 април 2016 в 14:18 5886 3

Паркът е много хубав, преди години не позволихме теренът да бъде откраднат и го спасихме. Виждате сега всичко е пълно - майки, бащи, децата си играят. Красота. Това е една огромна придобивка за целия квартал.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова откри новият парк "Възраждане" в столичния квартал Зона Б-5. 

"Това е голяма придобивка, не само за района в който живеят 22 хил. души, а за цяла София", каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че преди години беше направен опит за кражба на терените, като беше фалшифициран подписа на тогавашния кмет Борисов. Тогава той сезира прокуратурата, а общинското дружество "Софийски имоти" след дълга съдебна сага успя да си върне част от терените. За 21 декара от тях има нова жалба в съда. 

Паркът "Възраждане" е първият построен в столицата от 30 години насам, подчерта Фандъкова. 

Паркът се простира на площ от 52 декара. В него има детска площадка, зона за цирково шапито, сух фонтан, амфитеатър, два паркинга и модерна самопочистваща се тоалетна. Паркът струва 6 млн. лева, като 4.3 млн. лева от тях са инвестиция на "Софийски имоти", а останалите са от фонда за устойчиво градско развитие на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews