Докопам ли някого за корупция, няма милост, къде е Фидосова днес? (обновена)

OFFNews 17 април 2016 в 14:53 10835 52

Темата за корупцията не трябва въобще да стига до мен. Ако докопам някого от вас, милост няма. Пощада за никого няма да има. 

Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на актива на партията на национално събрание на партията в НДК.  

Днес сме тук, утре може за един кабинет да не ни стигат хора, обясни Борисов. "Къде е Фидосова, къде е Павел, къде е Иван, къде е другият и третият Иван, дето бяха на първия ред?! Няма ги, пощада за никого няма да има", продължи Борисов. По думите му корупцията е докарала БСП до 10-те процента.

Това, че днес другите изглеждат слаби, не трябва да ви подвежда, защото те се организират на принципа на общия враг. Адвокатите на мафията, на Мултигруп, стават борци с корупцията и се обединяват, каза още премиерът.

Повярвайте, подготвил съм доста изненади, заяви той за предстоящи акции срещу корупцията. 

Интернет е чудесно нещо. Там не само може да си пускаш карикатури, но идват и много сигнали. Затова ви предупреждавам – правете всичко, както пише по книга, по закон. От друго няма от какво да се притеснявате. Нещата, които правим са видими, хубави, добри, народът ги оценява. Събираме повече пари, повече харчим, ще станат добри неща, коментира Бойко Борисов. 

95 милиона държава и община дотират градския транспорт в София, каза още Борисов. И ако имаше десни партии, всеки ден щяха да питат как е възможно за 8 лв. да има карти. И десницата в Общинския съвет в София остави само ГЕРБ да поеме целия удар. Благодаря на СДС, че остана нещо дясно, каза премиерът. 

Всеки гледа на гърба на ГЕРБ да направи своята политика. Работим в трудна обстановка в парламента понеже между ляво, дясно, център всичко е размито. В ДПС раздори, в БСП – раздори. Претенции – всеки гледа на базата на ГЕРБ и на гърба на ГЕРБ да си направи своята политика, но хората занаят кой носи отговорност, допълни Борисов.

Изборите за президент

В голяма дилема съм как да постъпим като партия за президентските избори, подчерта Борисов. 

По думите му колебанието е заради това, че за най-голямо достойнство на държавния глава се приема, ако в деня след като бъде избран се разграничи от партията която го е издигнала за президент и е провела кампанията му.

"Защо ще се блъскаме да стане някой президент от нас и после да се разграничи? Ние сме го избрали, дали сме пари от субсидията, а той да се разграничава от нас", каза той. 

Фандъкова: Доверието е най-големия капитал на ГЕРБ, но е много крехко и лесно се губи. 

Решението за цената на билета в София е  "тежко и непопулярно". Единственият начин да покажем, че е правилно, е хората да пътуват в нови автобуси, каза столичният кмет и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя  обеща пълна публичност и прозрачност в изразходването на средствата.

Пазенето на рейтинг с популизъм и нищоправене е напълно лишено от смисъл, заяви още Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!