"Цветан Василев е в тежко нарушение на НПК"

Нели Чолашка 02 април 2015 в 12:36 3230 7

Лютви Местан

Цветан Василев и в тежко нарушение на НПК и ние сезираме с писмо главния прокурор за това, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг в парламента.

Той визира прословутото интервю на банкера пред "Гласове" и по-точно твърдението на мажоритарния собственик на КТБ, че в два сейфа крие документи, уличаващи "политическия елит" в действия за фалит на КТБ. 

Местан напомни, че съгласно чл. 205 от НПК всеки, който знае факти за престъпления от общ характер, е длъжен да уведоми досъдебното производство.

"Обръщаме се към главния прокурор с много настоятелно искане той да предприеме необходимите действия по компетентност и да потърси отговорност от Цветан Василев за укриване на данни за извършено престъпление", уточни лидерът на ДПС.

Освен това от партията са изпратили и писмо до Радослав Миленков, председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, в което припомнят за внесените изменения от тях в Закона за кредитните институции, уреждащи законово правото на назначения синдик на банка, обявена в несъстоятелност, да се обърне към международна институция за разследване.

„В последствие нашите предложения бяха приети и станаха част от Закона за банковата несъстоятелност. Оттогава насам мина известно време. С това писмо искаме отговор от Радослав Миленков предприел ли е съответните действия по привличане на външна или вътрешна институция за финансово разследване", обясни Лютви Местан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews