Quantcast

ЦИК глобява Марешки за реклама, излъчвана преди старта на кампанията

OFFNews Последна промяна на 01 май 2019 в 12:31 3040 1

Централната избирателна комисия е взела решение да санкционира аптекарско-петролния бизнесмен и партиен лидер Веселин Марешки за търговска реклама с предизборен характер, излъчвана по телевизията преди официалния старт на кампанията.

Сигналът за нарушението е подаден от Партия на Зелените.

Става въпрос за рекламен клип на партията, в който Марешки рекламира евролистата, която води чрез бизнеса си с аптеки и бензиностанции. Това е нарушение на Изборния кодекс.

"Излъчените клипове представляват търговска реклама, по време на която се отправят политически внушения в полза на политическа партия „ВОЛЯ“ и г-н Веселин Найденов Марешки, което съставлява нарушение на разпоредбата на чл. 191 ИК. Клипът, излъчен на 05.04.2019 г. и на 20.04.2019 г. в програма „Б ТВ“, започва с търговска реклама на лекарства, следват кадри от аптеки, в които се показва г-н Веселин Найденов Марешки и завършва с призив „Заедно да спрем грабежа, ние от ВОЛЯ сме българските родолюбци“. Клипът, излъчен на 04.04.2019 г., започва с търговска реклама на бензиностанция на Веселин Найденов Марешки и на търговска реклама на лекарства, след които се показва г-н Веселин Найденов Марешки и завършва с призив „Заедно да спрем грабежа, ние от ВОЛЯ сме българските родолюбци“, се казва в решението, взето на вчерашното заседание на ЦИК.

С него се оправомощава председателят на ЦИК да състави акт за установеното нарушение на Марешки, който да се изпрати на областния управител на област Варна за издаване на наказателно постановление.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8060

1

МИЛА

01.05 2019 в 13:35

А Джамбазки защо не го глобяват ???