Структурите на НФСБ в Бургас и Пловдив издигнаха Симеонов за водач на евролиста

OFFNews 10 февруари 2019 в 19:11 3036 1

Снимка Сергей Антонов

Валери Симеонов

Партийните структури на НФСБ в Бургас и Пловдив издигнаха Валери Симеонов "за водач на листа за предстоящите европейски избори."

От пресцентъра на НФСБ не уточняват дали издигнатата кандидатура на Симеонов е за водач на листата само на партията или на коалицията "Обединени патриоти", тъй като НФСБ, ВМРО и "Атака" още не могат да се разберат дали ще се явят заедно на евровота.

За да обявят номинацията на бившия вицепремиер, на извънредна пресконференция в Бургас пред медиите днес застанаха зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов, депутатът Христиан Митев, областният лидер Иван Кузманов, общинският председател Ивайло Вагенщайн и Милен Ненчев, общински съветник от Бургас.

Сред мотивите за издигане на кандидатурата на лидера на НФСб за евродепутат са "последователната политика за защита на националната сигурност, която той води досега."

"Благодарение на активните и последователни действия на Валери Симеонов като народен представител в 43 Народно събрание и като вицепремиер в настоящото правителството беше изградена оградата по границата ни с Република Турция, която е и външна граница на Европейския съюз. Издигането на оградата допринесе за сигурността на България и в значителна степен пресече нелегалната миграция и трафика на хора, за което свидетелстват както данните на МВР, така и оценките на партньорите ни от ЕС" - категорични са от НФСБ.

"Валери Симеонов активно защитава националните интереси. Той остро се противопостави срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, която съдържа противоконституционни положения, противоречащи и на българските семейни ценности и традиции. Той успя да убеди и свои колеги от Министерски съвет, докато беше вицепремиер, да гласуват срещу приемането на конвенцията. Валери Симеонов се обяви категорично и срещу приемането на глобалния пакт за миграцията на ООН, като впоследствие такова беше и решението на правителството" - аргументират се съпартийците на Симеонов.

"Благодарение на инициираните от него през 2017 г. промени в нормативната уредба за получаване на визи за България в рамките на 7 дни от наши сънародници от Молдова и Украйна беше подпомогнат хотелиерския и ресторантьорски бранш по Черноморието и беше спасен летния туристически сезон в България" - твърдят още от НФСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!