Страхил Ангелов и 40 социалисти от София напускат БСП

OFFNews 31 май 2015 в 16:37 13159 19

Страхил Ангелов.

Депутатът от БСП Страхил Ангелов съобщи пред БНР, че напуска партията заедно с още 40 социалисти от софийската организация на столетницата, като обясни мотивите си за напускането.

"Най-вероятно ръководството на партията ще се опита да представи това като кариеристични изблици на всички тези хора, но жалката истина е, че става дума за едно голямо разочарование, натрупвано през години, които вече не са и малко. Не мога повече да бъда заложник на хора като Сергей Станишев, жена му, ПЕС, където е много важно той да се изявява за сметка на всички нас тук. Не споделям тези възгледи и тези ценности", категоричен беше той.

Той не е коментирал намерението си с лидера на БСП Михаил Миков или със Сергей Станишев, защото в партията „никой с никой не разговаря“.

"Обвинявам този човек, а и тези около него, че те унищожиха една велика идея. Ликвидираха една велика партия. На мен г-н Миков ми изглежда архаично. Да членуваш в Социалистическата партия стана демоде", допълни Ангелов.

Според него цялата организация на червените в София напуска, тъй като към тези 40 души е и партийният секретар. Председателката на младежкото обединение на БСП пък била избрана с фалшификация, а в партийната организация в столицата членуват 7000 пенсионери и 310 студенти, "20 от които напуснаха онази вечер".

"Аз съм от години наред заложник на няколко династии. Ние всички трябва да обслужваме няколко семейства. Еми хубаво, моят баща не е бил отявлен партиен функционер, както и на много други хора. Какво да направим? Това означава, че ние нямаме никакъв шанс. И се потвърждава", жалва се пред БНР политикът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!