Maя Манолова и Кирил Добрев откриват МОЛ за леви идеи

БСП обявява кастинг за местния вот за непартийци

OFFNews 04 февруари 2015 в 09:07 4424 2

Депутатите от коалиция БСП Лява България Мая Манолова и Кирил Добрев са замислили нов проект МОЛ - "Мислещи, Образовани, Лидери". В мола като в една модерна търговска сграда ще могат да се купуват и продават идеи за развитието на БСП и те ще разхерметизират партията. Хрумването на двамата било посрещнато с горещи аплодисменти на семинара на левицата, организиран от ПЕС в Пловдив.

Предложението ни цели превръщането на БСП в обсъждане на леви идеи и цели отварянето на "червените" към младите.Това обяви Мая Манолова пред БТВ, която гостува в сутрешния блок заедно с депутата от БСП Кирил Добрев.

Посланията на партията трябва да се насочат към активните хора – дребния и средния бизнес, интелигенцията, лидерите на мнение по места, към хората, които не биха станали членове на БСП, но реално споделят левите идеи, споделят амбициозните си цели социалистите.

За да демонстрират иновативния си план, двамата депутати извадиха лего модел на постройката. Кирил Добрев извади от джоба си конструктора на сина си и демонстрира как изглежда МОЛ-а на БСП. В основата му е твърдият електорат, а основата той я надгради с групите хора, които по една и друга причина не гласуват за БСП.

"Можеше да изберем площадка, платформа, но се спряхме на "мол", за да привлечем младите, образованите, лидерите и мислещите хора към БСП. Чрез кастинг на идеи ще привлечем младите хора", разказа Манолова.

Тя посочи, че идеята е социален проект, в който хората да инвестират, но не пари, а време и доверие. По думите на Манолова от мавзолей на социализма БСП трябва да се превърне в живо място за диалог, а целта е преди местните избори проектът да бъде разработен пилотно в общините.

Мая Манолова и Кирил Добрев обясниха и идеята си партията да провежда кастинги за общински съветници.

Левицата ще отдели избираеми места в листите си за общински съветници, на които ще бъдат поставени хора, които не са членове на БСП, а са номинирани от местното гражданско общество. Целта е партията да се отвори към периферията – хора с леви идеи, които обаче не са членове и симпатизанти.

Кирил Добрев потвърди, че само с приток на млади хора може да се промени БСП. "Докато тези хора на си отидат по физически път, нищо няма да се промени, подчерта той и отрече да има намерение да разцепва БСП.

"Дори да я реформирам се отказах", заяви Добрев. "Със сигурност не можете да промените дядо си и баба си. Но със сигурност можете да промените техния дом така, че да стане привлекателен той за младите", обясни още той.

Депутатът не спести критиките си към ръководството на БСП - различните в "червената" партия са изтикани в изолация - например Костадин Паскалев, Георги Кадиев и Страхил Ангелов , или  са изгонени от партията - в случая на президента Георги Първанов. Заради липсата на послания към активните хора партията е загубила близо 500 хил. гласа.
 Депутатът Мая Манолова съзря перспективи в БСП-десният модел се е изчерпал и България има нужда от партия, която да защитава различна социална политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!