Старозагорци искат референдум за "Бедечка"

OFFNews Последна промяна на 18 април 2016 в 14:55 2218 3

Кметът Живко Тодоров смята, че референдумът ще спре спекулациите за "Бедечка"

Местният референдум за съдбата на "Бедечка" ще осветли всичко по темата, спекулациите и манипулациите с нея ще бъдат приключени и хората ще разберат, че това което се иска от тях да вземат като решение, е просто невъзможно. Така кметът Живко Тодоров коментира пред Дарик темата за свикване на местен референдум по казуса с парка „Бедечка".

Ако инициативният комитет успее да събере необходимите малко над 15 хиляди подписа и местният референдум се проведе едновременно с президентските избори, общината ще плати за това около 50-60 хиляди лева.

„Една от спекулациите, които се разпространяват например е, че общината иска да разруши парка и да построи свой квартал в „Бедечка". Истината е, че са проспани три кметски мандата от 2003 до 2011 година, в които паркът е можел да бъде спасен.

Битката за тази кауза е много тежка. Общината би застанала на страната на защитниците на парка, но само ако нямаше тежестите, натрупани през годините. Истината е, че собствениците биха станали милионери за сметка на общинския бюджет ако масово старозагорци заявят, че през следващите 15 години са готови да отделят от данъците си пари, за да се плати за отчуждаването на земите.

Няма друго обяснение. Това е истината и дори тя да звучи грубо или лошо, аз няма да престана да я казвам, защото не бива хората да бъдат заблуждавани и лъгани със сладки приказки".

В петък, общинският съветник от МК "Истината за Стара Загора" Янко Янков заяви, че започва събирането на подписи за свикването на местен референдум по казуса „Бедечка". Той съобщи, че вече е сформиран Инициативен комитет и в момента се обсъжда точната формулировка на въпроса за допитването, като един от възможните варианти е „Да бъдат ли похарчени 80 милиона лева от нашите данъци за изкупуването на частни земи в кв. "Бедечка" и превръщането му в парк".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2016 в 19:26

Ако на тия "бизнесмени", дето са купили местата, не им уврат лакомите глави овреме, ще им дойде отнякъде изневиделица и ще има чудене- що стана така? Господъ забавя, но не забравя. А който сече дърво, Господъ него го отсича.И все по-бързо взе да става това, интересно...Природата е храм Господен. Богъ поругаем не бива. Пожелавам им да се откажат доброволно, сами, от парите и имотите,дето ги блазнят, да не ги откаже съдбата, когато вече е много късно, както вече стана с разни познати и непознати.Ще се молим тия поне да поумнеят.Дано...

18.04 2016 в 16:15

80 млн лева - тия общинари да не искат да изкупят пловдивското поле ???? За 300-400 декара това прави по 200-267 лв на кв метър. 'бах тая Стара Загора. А като им гледам обявите цените са 40-60 лв на свободния пазар.

18.04 2016 в 15:43

Казуса е много прост: Или отстояваш желанието на старозагорци и един ден парка носи твоето име...Или те помним като поредния от серията крадци.