Казусът "Бедечка" даден на комисията за конфликт на интереси

OFFNews 23 март 2016 в 14:47 1977 0

Стотици старозагорци протестират срещу застрояването на парк "Бедечка".

Комисията на установяване и предотвратяване на конфликт на интереси към Община Стара Загора започна проверки по случая „Бедечка".

Група граждани внесоха сигнал до комисията за най-малко три възможни конфликта на интереси. Сигналът е придружен с нужната документация. След като заседава над час комисията поиска да чуе мнението и на част от представителната група, внесла сигнала. При запознаването със случая, общинските представители помолиха да получат и допълнителни документи, които според гражданите засягат множество възможни правни нередности и са директни законови нарушения. Вносителите на сигнала имат готовност в рамките на няколко дни да отговорят на молбата на общинската комисия и да внесат необходимата придружаваща документация по целия случай.

От неформалната група, която се бори за спасението на парк „Бедечка", внесоха сигнали и до националната Комисия за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, както и до областната Комисия по превенция и противодействие на корупцията. Съществува вероятност европейските институции също да се намесят в разследването. Вносителите заявиха, че „се надяват комисията да разгледа сигнала в духа на прозрачността и най-добрите европейски практики и да проведе независимо разследване".

Поради големия обществен интерес и наложителната спешност на решението гражданите очакват от комисията да внесе на следващата сесия на Общинския съвет предложение за временен мораториум върху строителството докато текат разследванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!