Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Станишев: Всички български партии работят заедно за влизането ни в Шенген

OFFNews 04 април 2015 в 13:46 2290 8

Аз споделих с премиера, че сега е моментът той - пред партиите и премиерите от ЕНП и европейската десница, аз - пред премиерите от европейската левица, от ПЕС, да повдигнем този въпрос и да кажем: за какво сътрудничество, за каква обща сигурност в ЕС може да става дума, след като България е извън шенгенското пространство. Това не е прагматично. Това не е справедливо, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред bTV.

Ние вече действаме. С г-жа Кунева, с правителството, с евродепутатите от ГЕРБ, наред с евродепутатите от БСП. Когато става въпрос за национална кауза, партийното трябва да отиде назад, допълни той.

Според Станишев приемането ни в Шенген ще улесни бизнеса, ще привлече нови инвестиции.

Шенген ще облекчи живота на всеки българин. Стотици хиляди наши сънародници пътуват до страни от ЕС и минават двойни проверки и допълнителни мерки за сигурност. Те усещат двойния стандарт. Шенген означава повече сигурност за страната ни, повече доверие от инвеститорите, повече възможности за туризма, тъй като много азиатски страни имат шенгенски пакети, което улеснява посещението на туристите в страните от шенгенското пространство, поясни лидерът на европейските социалисти.

Влизането ни в Шенген ще ни направи пълноправен член на ЕС. България отдавна е изпълнила критериите за приемането ни в шенгенското пространство и не е справедливо да стоим извън него, каза още Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!