Станишев: Доган никога не е позволявал ДПС да се управлява отвън

ОFFNews 11 февруари 2016 в 19:39 5978 19

Сергей Станишев заяви в "Още от деня" по БНТ, че може да има много критики към Ахмед Доган, но той е български политик и в годините, в които е управлявал ДПС, никога не е позволявал партията да се контролира отвън.

Думите му бяха коментар на новината, че Доган и Делян Пеевски са получили забрана да посещават Турция. Социалистът обаче подчерта няколко пъти, че информацията не е била потвърдена от турска страна.

Но ако бъде - това ще е много смущаващо действие от страна на Анкара. Според него никой няма правото да се меси в работите на българските партии - нито американското посолство, нито руското, нито турското и т.н. 

Станишев бе категоричен, че на Турция трябва да ѝ стане ясно, че така не се градят добросъседски отношения. Само преди 10 години тя е развивала тезата, че е в добри контакти с комшиите си, но в момента почти няма държава, граничеща с Турция, с която отношенията да не са обтегнати или лоши.

Депутатът смята, че трябва да браним интересите си със самочувствие на държава, членка на ЕС.

Според него действията на Анкара, ако се окажат верни, не е задължително да са имали за цел да подкрепят Лютви Местан и да покажат, че той е човек на Ердоган, но при всички положения изглежда именно така.

Местан е имал друга визия за развитието на ДПС, той е искал партията отново да влезе във властта чрез коалиция с ГЕРБ, което не се е харесало на Доган и приближените му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!