Ненчев опроверга слуха, че Доган е persona non grata във военния музей

OFFNews 11 февруари 2016 в 18:11 5527 0

Снимка Стефан Марков / Булфото - архив

Димитър Иванов.

Последният началник на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов и министърът на отбраната Николай Ненчев влязоха в задочен спор забранено ли е на Доган да стъпва в  Националния военноисторически музей.

Пред Епицентър.бг Димитър Иванов, който е шеф на Института за изследване и развитие на лидерството, твърди, че "служебни лица от Министерство на отбраната са заявили категорично на директора на Военноисторическия музей доц. Соня Пенкова, че Ахмед Доган не бива да влиза на територията на министерство на отбраната, каквато е музеят."

Днес Доган бе награден с почетния знак „Стефан Стамболов” на "научна сесия", организирана от Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към УНИБИТ, Института за изследване на населението и човека към БАН и Националния военноисторически музей. В сградата на Военноисторическия музей обаче от името на Доган наградата получи Станислав Анастасов, зам.-председател на ПГ на ДПС.

След публикацията в Епицентър.бг пресцентърът на министерството на отбраната излезе с опровержение.

Министърът на отбраната Николай Ненчев никога не е забранявал почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган да участва в 10-та научна конференция по лидерство: Качества на личността и лидерски практики. Конференцията се проведе в представителната  зала на Националния военноисторически музей, пише в прессъобщението на МО.

“Ние живеем в свободна и европейска държава. Аз като министър на отбраната нямам право и никога не бих си помислил и позволил да ограничавам достъпа до обществени сгради и места в България на когото и да е било. Военноисторическият музей е прекрасно място за патриотично възпитание и почитане паметта на героите на България. Не би трябвало той да се използва като място за провеждане на събития, които разделят нацията“ - заяви Ненчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!