Депутат от ГЕРБ: Забраната за Доган и Пеевски е подкрепа за Местан

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2016 в 18:55 4334 5

Наложена забрана на Ахмед Доган и Делян Пеевски за влизане в Турция е "поредната стъпка към подкрепа на Местан". 

Това смята депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева по повод информацията, че Турция е забранила на Ахмед Доган и на Делян Пеевски да влизат на нейна територия.

Според Караянчева Местан трябва да отговори защо търси подкрепа в Турция и турското посолство.

"Според информация на мои приятели и колеги от Кърджали, той има такава подкрепа, каквато не е оказвана досега на никой друг. След всички тези неща как ще обясни на българските граждани, че прави една българска партия", обясни още Караянчева. Тя подчерта, че Местан все още не е регистрирал партията си и за да се случи това, трябва да събере 2 500 подписа и да направи учредително събрание.

Според нея преди години и Касим Дал е имал подобна подкрепа от Турция, но той не постигнал особени резултати в разбиването на монопола на ДПС.

"Не само Лютви Местан има обърнат поглед към Турция. Да не забравяме, че и ДПС години наред също работеха изцяло със Турция. Имаха отношение към нея в рамките на нашите изселници", каза Караянчева.

Според нея е проблем, че повечето партии, без ДПС и отцепилите се от нея през годините, не работят в смесените райони. "Например област Кърджали се състои от 7 общини. Кърджали е областният град, но в останалите 6 общини никой няма претенции и не ходи при тези хора, освен ГЕРБ и ДПС", обясни тя.

Караянчева каза, че хората в Кърджали са раздвоени между Местан и Доган, защото там се прокарва линията "Турция - с Местан, Русия - с Доган".

"Мисля, че на този етап нито ДПС, нито Местан имат представа с каква подкрепа разполагат", обясни тя. Според нея изборите биха показали как стоят нещата, но подчерта, че местният вот е най-голямото изпитание пред една партия, а той е далеч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2016 в 22:31

Е, и какво? Всичко което е зле за неБЪЛГАРСКИТЕ партии е добре за България!

11.02 2016 в 20:42

да се надяваме, че същата забрана ще наложат и на тъпите милиционери, а кратуня ще го издирват с интерпол.

11.02 2016 в 20:25

Една от причините ДПС да се разцепи за да има по-голям обхват е точно тази - сега Пеевски и Доган са добрите, а Местан лошия, но с подозрително много медийно време и внимание. Но като няма независими медии шизофренията ще е пълна.

НЕ РАЗГРАНИЧАВАЙТЕ ЕДНО И СЪЩО ЗАДКУЛИСИЕ! ПРИ ТЯХ НЕУДОБНИТЕ УМИРАТ КАКТО СТАНА С ВЕЩИТЕ ЛИЦА ПО ДЕЛАТА НА ЦВЕТАНОВ!!! ГЕРБ, ДПС, АТАКА, БСП, ДБГ, СДС, БДЦ СА ЕДНО И СЪЩО - СЛУГИ ЗА ПОРЦИИ БЕЗ РОДИНА!

11.02 2016 в 19:26

Де еврофондове, де? Докога мислите, че ще се правят на слепи всички, а вие управляващи ще крадете и ще ни мислите за глупави? А Герб най-добре да не пуска глупавите си "остриета", ами да си помисли оттук нататък към Москва или Брюксел. Номерът в разкрачено полописна на всички.

11.02 2016 в 19:04

Да де , ама Вашият съюзник ДПС май влиза в турбуленция. Сега ГЕРБ е като в небрано лозе и ще се чуди какви гюбеци трябва да върти за да уцели правилния вятър. Може би за България е добре, че някои наднационални процеси може да поизринат родното политическо гюбре.