Депутат от ГЕРБ: Забраната за Доган и Пеевски е подкрепа за Местан

OFFNews 11 февруари 2016 в 18:55 4918 5

Наложена забрана на Ахмед Доган и Делян Пеевски за влизане в Турция е "поредната стъпка към подкрепа на Местан". 

Това смята депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева по повод информацията, че Турция е забранила на Ахмед Доган и на Делян Пеевски да влизат на нейна територия.

Според Караянчева Местан трябва да отговори защо търси подкрепа в Турция и турското посолство.

"Според информация на мои приятели и колеги от Кърджали, той има такава подкрепа, каквато не е оказвана досега на никой друг. След всички тези неща как ще обясни на българските граждани, че прави една българска партия", обясни още Караянчева. Тя подчерта, че Местан все още не е регистрирал партията си и за да се случи това, трябва да събере 2 500 подписа и да направи учредително събрание.

Според нея преди години и Касим Дал е имал подобна подкрепа от Турция, но той не постигнал особени резултати в разбиването на монопола на ДПС.

"Не само Лютви Местан има обърнат поглед към Турция. Да не забравяме, че и ДПС години наред също работеха изцяло със Турция. Имаха отношение към нея в рамките на нашите изселници", каза Караянчева.

Според нея е проблем, че повечето партии, без ДПС и отцепилите се от нея през годините, не работят в смесените райони. "Например област Кърджали се състои от 7 общини. Кърджали е областният град, но в останалите 6 общини никой няма претенции и не ходи при тези хора, освен ГЕРБ и ДПС", обясни тя.

Караянчева каза, че хората в Кърджали са раздвоени между Местан и Доган, защото там се прокарва линията "Турция - с Местан, Русия - с Доган".

"Мисля, че на този етап нито ДПС, нито Местан имат представа с каква подкрепа разполагат", обясни тя. Според нея изборите биха показали как стоят нещата, но подчерта, че местният вот е най-голямото изпитание пред една партия, а той е далеч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови