След като сам си тръгна от СДВР, Калоян Милтенов стана зам.-шеф на ''Национална полиция''

Досегашният зам.-директор е ''навършил пределната възраст за пенсиониране''. Награден е от министъра

OFFNews 08 август 2023 в 11:26 2872 0

Калоян Милтенов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Калоян Милтенов

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Калоян Милтенов е назначен за заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция". В неговия ресор ще са Охранителна и Пътна полиция, съобщиха от МВР.

В средата на юли Милтенов подаде оставка като шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи. Тогава вътрешният министър ще направи всичко възможно директорът на СДВР да остане в системата и да бъде част от екипа му.

"Искам да потвърдя, че той е изключителен професионалист, с когото съм работил прекрасно", подчерта тогава вътрешният министър.

Старши комисар Милтенов поема поста от колегата си старши комисар Борислав Муеров, който е "навършил пределната възраст за пенсиониране".

Борислав Муеров е награден от вътрешния министър за дългогодишната си служба и професионално изпълнение на задачите в системата на МВР.

Старши комисар Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата - началник на група и началник на сектор „Икономическа полиция" в Първо РУ, началник на сектор в отдел „Противодействие на икономическата престъпност" – СДВР, заместник-началник, по-късно и началник на Трето РУ в София, началник на Първо РУ в София. От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на ОДМВР - Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел „Икономическа полиция" в ГДНП. От юни 2021 г. до юни 2023 г. е директор на СДВР. Награждаван е многократно за професионалната си работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки