ГДБОП е с нов директор. Шефът на СДВР иска да си тръгне

OFFNews 14 юни 2023 в 10:31 5496 0

Калин Стоянов

Снимка БТА/Минко Чернев - Архив

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

Доскорошният заместник-директор на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Явор Серафимов става директор на службата. 

Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който беше директор на ГДБОП, преди да стане министър.

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов е подал заявление за напускане, каза още министърът. 

Той не каза кой ще застане на мястото на отиващия си старши комисар Милтенов, но уточни, че това ще бъде "добре познат за обществото у нас" човек. Министърът допълни, че въпреки това ще направи всичко възможно директорът на СДВР да остане в системата и да бъде част от екипа му. 

"Искам да потвърдя, че той е изключителен професионалист, с когото съм работил прекрасно. Всички служители на СДВР трябва да бъдат спокойни, защото новият директор е един от тях", подчерта още вътрешният министър.

От думите на Стоянов стана ясно, че все още се обсъждат имената и за заментник-министри.

"В най-скоро време ще представя целия екип, с който ще работя, и ще ви запознаем с изведените от нас приоритети", заяви Стоянов.

Вътрешният министър коментира и твърденията за изтекла информация за матурите. Той увери, че ако в МВР бъде подадена така информация, ще се започне работа по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки