След ГЕРБ и Първанов скочи на ДСБ, атакува и президента

OFFNews 20 март 2016 в 15:33 6086 20

След ГЕРБ и Първанов скочи на военния министър, атакува и президента

Снимка БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов отправи сериозни критики към Реформаторския блок и по-конкретно към ДСБ. По време на форум "Президентски избори 2016" във Велико Търново и преди предстоящото преразглеждане на коалиционното споразумение между ГЕРБ и АБВ, той атакува работата на министрите Николай Ненчев, Петър Москов и Даниел Митов. Под прицела на Първанов попадна и президентът Росен Плевнелиев.

Първанов поиска и рокади в правителството. 

„Има министри – в това число и особено споменатият министър, които не само, че не са полезни, те откровено са вредни. Той излъчва сигнали, с които ние не си създаваме гаранция за военната сигурност, по-скоро провокираме напрежение в отношенията с други държави, да не говорим, че много от нещата говорят за хаос, за неизпълнение на поставените планове”, посочи Първанов. Той определи Ненчев като "най-неуспешния министър на отбраната на 19 век". 

„Не приемам това, което правеше правителството, особено военният и външния министър, поощрявани от държавния глава на републиката. В последните месеци виждаме знаци между Русия и САЩ, които ни дават сигнали за нормализиране на отношенията. И се питам къде ще останем ние с политиката, която провеждаше правителството ни месеци наред. Отговорът е нелицеприятен”, коментира още Първанов.

Той атакува и Росен Плевнелиев. „Неговото отсъствие от решаването на важни въпроси, неговото поведение, което също има елементи на провокация, на поставяне на напрежение в отношенията ни със съседни и по-далечни държави. Това са неща, върху които трябва да има нетърпимост в обществото”, заяви Първанов.

Той критикува и работата на министъра на здравеопазването Петър Москов. Според него и в здравеопазването има нерешени проблеми. „Отново ще кажа, премиерът решава дали този или друг министър да реализира новата политика, но очевидно министър Москов не се справя”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!