Атанас Атанасов: Премиерът даде тон за песен срещу ДСБ

OFFNews 20 март 2016 в 15:13 3293 6

Атанас Атанасов: Премиерът даде тон за песен срещу ДСБ

Снимка БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов е дал тон за песен за "истерията" в края на миналата седмица, при която депутати от ГЕРБ поискаха ДСБ да изтеглят назначенията си в администрацията и държавни предприятия.  Тогава беше насъскано обществото на ГЕРБ срещу „предателите“ от ДСБ.

Това коментира пред БНР заместник-председателя на ДСБ Атанас Атанасов. Той попита дали БСП трябва да носи отговорност за управлението на Румен Овчаров в „Нефтохим“.

"Какво прави Румен Овчаров там, представлявайки държавата, ръководена от Бойко Борисов? Искам премиерът да излезе и да отговори", каза Атанасов. Той зададе и други въпроси към премиера:

Защо през декември месец премиерът Бойко Борисов назначи за заместник-председател на българското разузнаване Ангел Прокопиев, който няма нито един ден трудов стаж в тази структура? И има ли връзка това назначение със „сарайско-библиотекарската групировка“?

Има ли връзка тази истерия, която беше разиграна по поръчка на Борисов срещу ДСБ, че през изминалата седмица българската държава взе нова порция дълг от 2 милиарда? Колко става външният дълг откакто ГЕРБ управлява втория си мандат?

По думите на Атанасов "пушилката" се вдига, за да бъдат насъскани "определени среди срещу малка политическа партийка“, а целта е да се прикриват други неприятни за обществото неща.

"Недейте да се фокусирате само върху нас. Много сме удобни за атака, но няма да се оставим, да знаете. Ще бъдем наистина люта и остра опозиция на това управление, на този механизъм, който се пуска за мачкане на неудобните", каза Атанасов. По думите му препоръчаните от ДСБ ръководни постове в държавата са 3-4 човека. И допълни:

Тези хора са били назначени, когато сме били в коалицията. А днес ние сме в опозиция и нямаме власт и механизъм да ги освободим.

Борисов играе двойна игра – той насъсква парламентарната група да скачат, а после казва, че няма да освободи никого.

Аз знам, че ги боли, че ние напуснахме. Но не може да предложим да стоим след като след година и няколко месеца установихме категорично, че задкулисното управление е ортаклъкът между Бойко Борисов и Ахмед Доган.

На въпрос защо не иска да излезе от Реформаторския блок, Атанасов заяви: "Нека да излязат от Реформаторския блок тези, които ние ги натоварихме на гърба си и ги вкарахме в парламента и властта. Защото Радан Кънев и ДСБ създаде Реформаторския блок. Правихме безкрайни компромиси, за да може да съществува тази политическа формула, и нямаме право да предаваме тези 300 000 души, които гласуваха за нас".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!