Кънев: ГЕРБ излагат Борисов с действията си

OFFNews 20 март 2016 в 11:10 4413 21

ГЕРБ не могат да се сбият политически с нас, защото когато излезем на терена на политиката, се принуждават през най-високо ниво, премиера, да се приемат нашите тези“. Това заяви в ефира на bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.

По него думи по този начин ГЕРБ излагат лидера си Бойко Борисов.

Кънев даде за пример казуса с обществените поръчки, за който от ДСБ алармират отдавна.

"Накрая излиза премиерът и казва: „Вярно е, прекратявам ги“, даде за пример Кънев.

"Бях съвсем сериозен, че ако са недоволни, може да поискат вот на недоверие. Когато се демонстрира конфликт между парламента и правителството, независимо дали това е театър или не, да си изиграят театъра докрай, но да не ни набъркват нас, ние сме извън тази работа“, каза Кънев.

По негови думи той няма за какво и на кого да се извинява.

Това чак ме шокира. Има някакъв манталитет, който е много плашещ – манталитет на недосегаемост, сходен с късните 80 години. ГЕРБ не е БКП, няма чл. 1 на Конституцията. Аз ги гледам и в парламента същите хора – Радев, Караянчева – на Атанасов гвардийката. Като чуят критика към ГЕРБ, те скачат, започват да викат. Сега искат извинение, защото ги критикувам. Те в момента са сърдити, че получават сериозна, основателна критика, докато сегашната псевдоопозиция – БСП и ДПС, им се подмазва и се ослушва за някой къшей от властта“, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и обвиненията за назначенията на партията си във властта.

Има единични хора, които аз лично съм предлагал на премиера, като зам.-министър Николай Николов в енергетиката – човек, който няма нищо общо с ДСБ. „И с това горе-долу се приключва“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews