Сидеров очаквал да му искат имунитета и заради хулиганство в 6-ти и 9-ти клас

ОFFNews 09 декември 2015 в 10:10 2724 2

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че очаква Народното събрание да свали имунитета му заради поне още две хулигански прояви, които е извършил в 6-ти и в 9-ти клас.

Това обяви иронично той от парламентарната трибуна по време на днешното пленарно заседание.

Очаква се тази седмица депутатите да създадат нова временна комисия за свалянето на имунитета на Сидеров по искане на главния прокурор Сотир Цацаров заради случая с "Извини се, бе!" от 2013 година.

В залата обаче Сидеров неочаквано поиска тази точка да стане първа в дневния ред на депутатите и така да измести промените в Конституцията. Той обвини народните представители, че са се отпуснали, защото са свалили имунитета му по предишните искания много по-бързо.

"Тогава толкова бързо и толкова срочно гласувахте други имунитети, сега отпускате юздите, сигурно няма да се хареса в някои посолства", заяви Сидеорв.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обаче не уважи искането на лидера на "Атака" и така създаването на комисията остана втора точка.

Съставът на комисия ще е същият като на тази, която беше създадена през октомври. Тя ще включва 17 народни представители - по двама от всяка парламентарна група и един независим. Нейн председател ще е Димитър Главчев от ГЕРБ. Останалите членове са: Десислава Атанасова (ГЕРБ), Чавдар Георгиев (БСП) и Атанас Зафиров (БСП), Четин Казак (ДПС), Хамид Хамид(ДПС), Антони Тренчев (РБ) и Гроздан Караджов (РБ), Християн Митев (ПФ), Емил Димитров- Ревизоро (ПФ), Стефан Кенов (БДЦ), Георги Ковачев (БДЦ), Явор Нотев (Атака) и Илиан Тодоров (Атака), Светослав Белемезов (АБВ), Лъчезар Никифоров (АБВ) и Ана Баракова.

Припомняме, че само преди месец депутатите свалиха имунитета на Сидеров, както и този на неговия съпартиец Десислав Чуколов, за две хулигански прояви - среднощната проверка в клекшоп в центъра на София за продажба на наркотици и нахлуването в НАТФИЗ. Двамата дори бяха арестувани за малко. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!