Румен Петков: Ново правителство и охраната на Борисов се сваля

OFFNews 18 април 2021 в 12:59 10038 1

Избираме ново правителство и охраната на Бойко Борисов се сваля веднага, защото няма законово основание да бъде охраняван. Това заяви в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на АБВ Румен Петков.

Според него всички охранителни функции трябва да се върнат в НСО, а МВР и звеното за охрана на свидетелите, подчинено на главния прокурор, вече да нямат право да охраняват.

"Така автоматично се променя атмосферата в съдебната система, в държавата и нейната администрация, атмосферата в обществото, тоест няма недосегаеми", коментира Румен Петков.

Според него в новото Народно събрание не се чувства връщане към нормалността.

"Правят неща, които дават усещането на българския гражданин, че сме непоследователни, конюнктурни, че сме в състояние да веем байраци срещу всичко и срещу всички, че животът почва с нас", отбеляза лидерът на АБВ.

Петков смята, че предложените от партиите в парламента промени в изборното законодателство изискват поне година и половина работа по приемането им, а обществената атмосфера е друга.

"Не може да искаш неща, които са единствено и само от правомощията на Велико народно събрание. Нека първо да питаме Конституционния съд за допустимостта", каза още Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

Благовест Илиев

18.04 2021 в 22:45

Я виж и "Оросяващия фонтаните" се обади ?
За протокола О , "Оросяващ" КОЙ шъ нареди на прокуратурата да махне охраната на Баце ?
И ти ли като пРЕЗИДЕНТО караш през просото !
След срещите ти с Алексей Петров съвсем се изгуби ?
Кибик Блаже
 
X

Да помогнем на украинските деца!