Разследват бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй"

OFFNews 06 юли 2016 в 14:47 4169 0

Разследват бившия шеф на АЕЦ

Бившият вече директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов е разследван. Това заяви премиерът Бойко Борисов. С това изказване той опроверга твърденията на Българския енергиен холдинг (БЕХ), че Ангелов е освободен поради изтичане на мандата му. 

Изказването на Борисов дойде след запитване на независимия депутат Георги Кадиев, който заяви, че още преди месец и половина е предоставил на премиера пакет от документи за потенциални корупционни сделки и за това, че Ангелов е бил собственик на офшорка на Сейшелите.

"Разбрах, че преди мен за това са знаели депутати, поне един министър, много служители на държавни институции и резултатът от това знание е "нула" - той беше освободен заради изтичане на мандата", каза Кадиев, който определи случая като класически политически чадър. 

Още същия ден, когато подадохте сигнала, службите започнаха да се занимават със случая, всичко е докладвано на главния прокурор, предприети са всички стъпки, ако престъплението се докаже, да се търси съдебна отговорност, отговори премиерът Борисов. "Звъннах и на Румен Овчаров и той каза, че сегашният заместник-директор на АЕЦ е максимално подготвен за поста", добави той.

Това е вторият кадър на ГЕРБ, който след шефа на (Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация"), някак си минава между капките, контрира Кадиев. Докато не се вземат бързи мерки, каквито и сигнали да подаваме, тези хора си минават между капките. Искам да ги наказвате бързо и ефективно, защото идат следващите, заяви Кадиев.

Не знам този човек да сме назначавали ние и да е член на ГЕРБ, каза Борисов. Нетърпимостта към корупцията е факт и шефът на ДАИ и сега е в ареста, каза премиерът. Когато мине разследването на изпълнителния директор на АЕЦ, ще видите каква ще е реакцията, изчакайте малко, каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови