Рашидов: Медиите да търсят „шейха на Оман“ на „Беловодски път“

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2014 в 13:41 9011 11

Вежди Рашидов

Малко по-добре е да си министър, отколкото депутат. Това заяви пред БНТ Вежди Рашидов, който отново пое поста министър на културата.

Малко по-добре е, въпреки че и двете не са най-доброто нещо, което може да се случи на един човек, особено ако е реализиран. Аз 60 години съм бил художник. Но в крайна сметка няма пълно щастие, така че – така се случи пак, посочи Рашидов.

Мишел Бонев не беше моя грешка. Аз като министър понесох тези хапки. Друго не се е случвало да е грешка в министерството, посочи Рашидов за предишното си ръководене на културното ведомство.

Той заяви, че реформата в театрите по времето на неговия мандат е била успешна.

На въпрос за протеста срещу него, още преди да е назначен за министър на културата, Вежди Рашидов обясни: „Този протест има опашка. Аз бях предупреден три дена по-рано, заплашен по телефона, че ще има такъв протест. 12 човека, не могат да бъдат протест. 12 интелектуалци, които вие не ги разпознавате и ще ви питам познавате ли някой от тях. Това не е честно първо. На протест когато видя един Теодоси Спасов – ще се притесня. Когато видя един Георги Господинов – ще се притесня. Когато видя един Христо Мутафчиев – ще се притесня, или Вальо Танев. Или някой голям киноактьор или кинорежисьор сериозен - ще се притесня. Аз знам за какво е този протест, по-късно ще излезе и това. Не им прави чест. Не може с рекет да се правят тези неща“.

Рашидов каза още, че има свободата сам да избира екипа си.

Не е въпросът до персони, а до работа. За първи път премиер казва „направете си екипите, които ще работят“. Не е номерът само да даваме заплати на някои хора, коментира той, като допълни, че за зам.-министри ще избере хора, които познават материята и могат да постигат резултати.

Вежди Рашидов каза още, че не възразява срещу спирането на новините на турски език, защото не вижда смисъл новините да се повтарят на още един език, след като вече са съобщени веднъж.

На въпрос за КТБ Рашидов посочи, че не иска да говори по темата, но подкани медиите да потърсят „шейха на Оман“, което няма да е трудно, тъй като той се намира на „Беловодски път“, намеквайки за връзките на ДПС с КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.11 2014 в 21:32

... Рашидов (от службата катебе)! прибирай си виолетовата камба (носа, демек) и се уривал... не че си се изложил, а се ОСРА... ( бе тва "художниците" не ревеме кат... за ...)

*перкенде!

хахахахахахахаха

09.11 2014 в 20:15

""Малко по-добре е да си министър, отколкото депутат.Това заяви пред БНТ Вежди Рашидов, който отново пое поста министър на културата.""""""Точно така,сега ще можеш да си възстановиш милионите, загубени в КТБ.Притеснява ме културата на министъра,не министъра на културата.

09.11 2014 в 18:58

Охх Ванка, не ми казвай, че и ти си от протестиращите....

09.11 2014 в 18:15

Ясно,Васо Гюров е какъвто е,но говори с истенските имена сега,а някой го боли,всички малко или много са чада на живковото време,само и сега някой си мислят,че трябва да продължават и неосъзнават за бедноста,мизерията,пладнешкия грабеш,че умираме като мухи и не си дават сметка,че свърши времето на думи и обещания,а дела,че БГ ще изчезне от картата на севета.

09.11 2014 в 17:50

Пияндура щеше да прави паметник на 7-ми км ключ на софия, ама май го изпи преди да го започне

09.11 2014 в 15:47

Васо Гюров е един от нас. Един от хилядите протестиращи.
Ти коя си?
Имаш комп, драскаш лайняни глупотевини по форумите, толкова ли не можа да натракаш "КОй е Васо Гюров?" в гугъла?

http://bit.ly/1xxyRDF

09.11 2014 в 14:40

В такова положение и време сме, в което няма значение кой простее или не, а кой колко работа върши. В политиката хубавите и възпитани думи не гарантират непременно добри дела. Примерите са безброй.

09.11 2014 в 14:27

Васо Гюров какво е постигнал в областта на културата? Освен, че се прави на вечно протестиращ срещу нещо, и че се нареди на хранилката "Профон" и "Мюзик Аутор"...

09.11 2014 в 14:24

Почетен Мултак грижещ се за културата ни. А едно време разказвахме вицове за полицаи и мутри. Сега те ни образоват.

09.11 2014 в 14:22

КОЙ е васо гюров?