Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Рашидов: Медиите да търсят „шейха на Оман“ на „Беловодски път“

OFFNews 09 ноември 2014 в 13:41 9673 11

Вежди Рашидов

Малко по-добре е да си министър, отколкото депутат. Това заяви пред БНТ Вежди Рашидов, който отново пое поста министър на културата.

Малко по-добре е, въпреки че и двете не са най-доброто нещо, което може да се случи на един човек, особено ако е реализиран. Аз 60 години съм бил художник. Но в крайна сметка няма пълно щастие, така че – така се случи пак, посочи Рашидов.

Мишел Бонев не беше моя грешка. Аз като министър понесох тези хапки. Друго не се е случвало да е грешка в министерството, посочи Рашидов за предишното си ръководене на културното ведомство.

Той заяви, че реформата в театрите по времето на неговия мандат е била успешна.

На въпрос за протеста срещу него, още преди да е назначен за министър на културата, Вежди Рашидов обясни: „Този протест има опашка. Аз бях предупреден три дена по-рано, заплашен по телефона, че ще има такъв протест. 12 човека, не могат да бъдат протест. 12 интелектуалци, които вие не ги разпознавате и ще ви питам познавате ли някой от тях. Това не е честно първо. На протест когато видя един Теодоси Спасов – ще се притесня. Когато видя един Георги Господинов – ще се притесня. Когато видя един Христо Мутафчиев – ще се притесня, или Вальо Танев. Или някой голям киноактьор или кинорежисьор сериозен - ще се притесня. Аз знам за какво е този протест, по-късно ще излезе и това. Не им прави чест. Не може с рекет да се правят тези неща“.

Рашидов каза още, че има свободата сам да избира екипа си.

Не е въпросът до персони, а до работа. За първи път премиер казва „направете си екипите, които ще работят“. Не е номерът само да даваме заплати на някои хора, коментира той, като допълни, че за зам.-министри ще избере хора, които познават материята и могат да постигат резултати.

Вежди Рашидов каза още, че не възразява срещу спирането на новините на турски език, защото не вижда смисъл новините да се повтарят на още един език, след като вече са съобщени веднъж.

На въпрос за КТБ Рашидов посочи, че не иска да говори по темата, но подкани медиите да потърсят „шейха на Оман“, което няма да е трудно, тъй като той се намира на „Беловодски път“, намеквайки за връзките на ДПС с КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews