Quantcast

Вежди: От моите милиони съм платил пенсиите

OFFNews Последна промяна на 01 август 2014 в 08:16 10087 16

Вежди Рашидов

От моите милиони съм платил милиони за пенсиите. Така Вежди Рашидов защити тезата си, с която смята да съди държавата, за това, че не е опазила влоговете му във фалиралата КТБ.

По закон държавата гарантира вложенията само до 100 хил. евро. Рашидов е сред хората, които дават държавата на съд. В писмо до медиите от инициативния комитет заявяват, че ще търсят отговорност от БНБ, прокуратурата, следствието и МВР, както и обезщетения за понесените вреди и пропуснати ползи.

В ефира на Нова телевизия Рашидов обясни, че в комитета влизат близо 200 души, като всеки от тях ще внесе иск според сумата, която е изгубил в КТБ. Някои от тези хора имали вложения от по 60 млн. лв., сред тях имало и известни личности. Рашидов отказа да посочи имената им заради банковата тайна.

"От държавата са нарушени закони в много клаузи. И до днес държавата е пасивна“, каза Рашидов. Той обясни, че заминава за Монако, където ще се срещне с адвоката Ричард Шепард, който да поеме защитата срещу процент от иска, който ще бъде много голям.

„Сега има една опасност българските данъкоплатци два пъти да платят това нещо“, коментира депутатът от ГЕРБ. Той е категоричен, че ако през септември банката не отвори, се очаква на улицата като безработни да излязат над 100 хил. души.

„Моите пари мога да ги прежаля, утре като се събудя, мога да реша да ви ги даря“, обърна се към водещите скулпторът.

„Моята лична драма никога не съм я смесвал с политиката, която провежда Борисов. Той е длъжен да си стабилизира партията и да бъде държавник“, така Рашидов коментира позицията на лидера на ГЕРБ, че държавата трябва да гарантира само вложенията, които са по закон до 100 хил. евро.

Рашидов е категоричен, че срутването на КТБ е било медийна акция. „Двама човека разклатиха националната сигурност. От дълго време насам тези медии не са медии, а са оръжия“, каза Рашидов и извади изрезки от вестници, като показа някои от заглавията: „Вежди върти бизнес с мъжа на Кунева; „Синът на Вежди - ортак със жертва на „Наглите“.

„Драмата е, че прогониха и двете ми внучки и те повече няма да бъдат български данъкоплатци. Те отидоха заради тези медии на „Терминал“ 2“, обясни Рашидов. Той се е мотивирал да съди държавата за това, че с неговите пари в КТБ са давани кредити, за да се финансират медии, които да пишат срещу него.

„Важното е да се пишат помии. Това не може да бъдат медии. Аз тези хора ще ги съдя, защото Мама е взела кредит с моите вложения в КТБ и с тях е купила тези медии, които пишат срещу мен. Дошло е време и аз няма да се спра. Живял съм толкова честно, че не ми пука на шапката. Не ми е на биографията този човек, за да може да си позволява по този начин да ме мърси“, завърши Рашидов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.08 2014 в 00:48

Ами нали точно тези известни личности представят държавата. Много ми е интересно от къде разни такива личности имат такива доходи,нека да докажат и произхода на доходите, след като си изискват парите.
А че разни пенсионери или работници не могат да си вземат пенсиите или заплатите изобщо не е интересно, нали не става въпрос за известните личности????!!!!

01.08 2014 в 17:04

Господи, каква безмерна наглост! Държавата била спяла...ами спи, да, и добре че спи, че иначе "вложителите в КТБ" щяха да имат данъчна полиция на лагер по дворовете им! "Лична драма" бил имал, горките му внучки....а милионите студенти/работещи, които също бяха прогонени от България - за тях какво? Няма ли драма и в техните семейства...

01.08 2014 в 13:47

"А га ядоха кифтя не реваха... "

Високата доходност на депозита е неизменно свързана с по-висок риск да се случи именно това, което стана с КТБ. Тези хора нямат абсолютно никакво право да претендират и за стотинка над гарантираните по закон 100 000 евро.

01.08 2014 в 12:22

Е в коя държава обещетяват напълно в подобен случай?! Аз поне не се сещам за такава. В повечето случаи има някаква гарантирана сума. Ако въобще има. Примерно в Холандия е същата, като в БГ. Българите да не са по-богати, че да гарантират милионерския статус на хора, които не знаят къде да си вложат парите. Инвестициите са лична отговорност. Ако сам не можеш да прецениш, къде да си вложиш парите - плащаш на някой, който разбира. Спомням си в годините на прехода един министър на икономиката по телевизията излезе с обръщение да не дават хората парите си в една популярна по това време финансова пирамида. И му се подиграваха много. До като не изгоряха сума ти хора. Тогава пискаха пак, че държавата не ги е защитила. Как обаче да спасиш някой, който е лаком...няма спасение.

01.08 2014 в 11:48

"Мама е взела кредит с моите вложения в КТБ и с тях е купила тези медии, които пишат срещу мен."

Мултак, не мултак, но добре го е обяснил. Има шанс даже и Каролев да вдене.

01.08 2014 в 10:33

@Лопе де Вега,
ще обясня заради другите четящи. Ти си наясно.
Всички сме бачкали за себе си, но сме получавали мушмули, докато комундетата са ни използвали. Ето кое не ти дава право да изтъкваш колко данъци си плащал 45 години, както и да мучиш, че някой е направил милиони с ръцете и таланта си.
И още нещо - докато ние не измреме, все още ще има посткомунистически надежди и глупости, които да пречат на нормалното човешко развитие.
На Запад, за това се е погрижил периода на див капитализъм, много бързо. Много хора са измрели, но и много са забогатели, за да хранят сега масите.
Вместо това, ние преживяхме див "социализъм". Пак много хора измряха, но всички другиостанахме осакатени.
Айде стига лекции.

01.08 2014 в 10:13

Мечок, прав си, че съм работил за комунистите, както и почти целия народ, нали? Разбирам, че и ти си бачкал известно време за тях. Не питам, за кого и за какво друго можехме да работим, защото няма да ми отговориш, но не приемам, че някъде съм изразил "посткомунистически сантименти". Всъщност, я си преведи това и се опитай да разбереш кво си се опитал да кажеш.

01.08 2014 в 10:05

@Лопе де Вега,
45 години си бачкал за мушмули и си хрантутил червеногъзите бандити. Ако ли не, тогава си един от тях.
И моята възраст ми позволява да ти кажа: наври си посткомунистическите сантименти в тъпия червен задник.

01.08 2014 в 09:57

А пък предвид високия обществен интерес, дали не е наложително да се извърши по една щателна данъчна ревизия именно на тези страдалци? Ало, НАП, чуваме ли се?

01.08 2014 в 09:57

ВЕЖДИ, да съди тези които разклатиха държавата. Да съди Пеевски, Василев, бАРЕКОВ и най-големите виновници Искров, Гунев и Мавродиев, които си затваряха очите за безобразията в КТБ.
ВИНОВНИТЕ ДА ПЛАЩАТ, А НЕ ЕДВА СВЪРЗВАЩИТЕ ДВАТА КРАЯ ДАНЪКОПЛАТЦИ.