Вежди: От моите милиони съм платил пенсиите

OFFNews 01 август 2014 в 08:16 10841 16

Вежди Рашидов

От моите милиони съм платил милиони за пенсиите. Така Вежди Рашидов защити тезата си, с която смята да съди държавата, за това, че не е опазила влоговете му във фалиралата КТБ.

По закон държавата гарантира вложенията само до 100 хил. евро. Рашидов е сред хората, които дават държавата на съд. В писмо до медиите от инициативния комитет заявяват, че ще търсят отговорност от БНБ, прокуратурата, следствието и МВР, както и обезщетения за понесените вреди и пропуснати ползи.

В ефира на Нова телевизия Рашидов обясни, че в комитета влизат близо 200 души, като всеки от тях ще внесе иск според сумата, която е изгубил в КТБ. Някои от тези хора имали вложения от по 60 млн. лв., сред тях имало и известни личности. Рашидов отказа да посочи имената им заради банковата тайна.

"От държавата са нарушени закони в много клаузи. И до днес държавата е пасивна“, каза Рашидов. Той обясни, че заминава за Монако, където ще се срещне с адвоката Ричард Шепард, който да поеме защитата срещу процент от иска, който ще бъде много голям.

„Сега има една опасност българските данъкоплатци два пъти да платят това нещо“, коментира депутатът от ГЕРБ. Той е категоричен, че ако през септември банката не отвори, се очаква на улицата като безработни да излязат над 100 хил. души.

„Моите пари мога да ги прежаля, утре като се събудя, мога да реша да ви ги даря“, обърна се към водещите скулпторът.

„Моята лична драма никога не съм я смесвал с политиката, която провежда Борисов. Той е длъжен да си стабилизира партията и да бъде държавник“, така Рашидов коментира позицията на лидера на ГЕРБ, че държавата трябва да гарантира само вложенията, които са по закон до 100 хил. евро.

Рашидов е категоричен, че срутването на КТБ е било медийна акция. „Двама човека разклатиха националната сигурност. От дълго време насам тези медии не са медии, а са оръжия“, каза Рашидов и извади изрезки от вестници, като показа някои от заглавията: „Вежди върти бизнес с мъжа на Кунева; „Синът на Вежди - ортак със жертва на „Наглите“.

„Драмата е, че прогониха и двете ми внучки и те повече няма да бъдат български данъкоплатци. Те отидоха заради тези медии на „Терминал“ 2“, обясни Рашидов. Той се е мотивирал да съди държавата за това, че с неговите пари в КТБ са давани кредити, за да се финансират медии, които да пишат срещу него.

„Важното е да се пишат помии. Това не може да бъдат медии. Аз тези хора ще ги съдя, защото Мама е взела кредит с моите вложения в КТБ и с тях е купила тези медии, които пишат срещу мен. Дошло е време и аз няма да се спра. Живял съм толкова честно, че не ми пука на шапката. Не ми е на биографията този човек, за да може да си позволява по този начин да ме мърси“, завърши Рашидов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!