Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Вежди Рашидов: Бойко има топки, ако трябва с дявола да се съюзи, но да оправи държавата

OFFNews 14 октомври 2014 в 08:24 8293 19

Вежди Рашидов

"Ако Бойко направи коалиция с ДПС, аз ще напусна политическата сцена и ще си се прибера в ателието. Но Бойко, ако трябва с дявола да се съюзи, за да оправи държавата. Той е мъжко момче, има топките за това."

Това каза тази сутрин в Нова телевизия Вежди Рашидов, който бе избран за депутат от листите на ГЕРБ за 43-то Народно събрание. 

Според него Борисов трябва да направи правителство на малцинството, защото само ГЕРБ може да поеме отговорността и тежестта на това решение. 

"Реформаторският блок трябва да се спре с тия техните условия. В качеството си на какви те ще поставят условия на Бойко. Това тяхното са детски решения, те са една детска градина. При тях е "дай си ми куклите, на ти парцалките", каза Рашидов. 

По темата с КТБ бившият министър на културата сподели, че му е писнало "мажоритарният собственик на КТБ да му пише любовни писма" и че трябва да се намери решение за 500-те хиляди страдащи от кризата с банката. 

"Що не извикате г-н Доган от сараите, който си почивал вече от политиката и да питате генният инженер по клатене на банки и мафията за КТБ. Защо не викнете и МВР и ДАНС, които имат също голяма заслуга в кризата с КТБ. Не може в такава ситуация Иван Искров да мълчи като комунист на разстрел", каза Рашидов.

Попитан дали би оглавил наново министерството на културата, Вежди Рашидов каза, че министерството е обезглавено, за да го "оглавява". 

"Нито един министър в историята на България не е управлявал министерството с 90 млн. лева. Аз го направих и не оставих нито един артист гладен. Театрите се пълнят и няма свободни места за премиери и постановки. Това е отговорност - сядаш и градиш", завърши Рашидов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews