50 души на протест срещу връщането на Рашидов като министър на културата

ОFFNews Последна промяна на 05 ноември 2014 в 21:14 9180 14

Снимка Сергей Антонов

Снимка: Сергей Антонов/ОFFNews

Около 50 души се събраха на протест пред Народното събрание срещу възможността Вежди Рашидов да стане отново министър на културата.

Недоволните обясниха, че по време на мандата на Рашидов са закрити много регионални оркестри и театри в страната. Освен това огромна сума пари е била отпусната от бюджета на министерството за „българския Лувър", която на практика е прахосана, а визията му за развитието на българската култура е необоснована като цяло. 

"За времето, което имаше, не можа да направи нищо добро за българската култура, не беше много активен, когато ставаше дума за проблеми. Неговият избор не ми говори нищо хубаво, което да очаква българската култура", разказа участник в протеста.

"Искаме Вежди за финансов министър", обявиха иронично протестиращите. 

Извънредно важно е на този пост да има човек, който да работи всеотдайно и рационално, да има смислена, свързана и обоснована политика за развитие на българската култура. Имаме зверска нужда от читав министър на културата, категорични са те. 

Протестът беше организиран във Facebook чрез група, озаглавена "Протест срещу избора на Вежди Рашидов за министър на културата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2014 в 10:37

G. значи глупак, нали?

06.11 2014 в 10:04

Вежди и Бойко били в Париж.
Вежди: Абе Бойко, от три дни сме в Париж и още на сме ходили до лувара.
Бойко: От храната ще да е.

06.11 2014 в 09:05

Този "простест" и то срещу Веждичката... малко пресилена работа ми се струва...

06.11 2014 в 08:55

Мащабността на протеста говори за сериозността на проблема. Вчера със сигурност съобщенията за провеждане на протест по различни медии са били повече на брой от протестиращите на практика.

06.11 2014 в 04:07

А комедията вече не е нито в министъра, нито в повода. Комедия е акта на протеста. Девалвиран от професионалните, а вече и психиатрични протестиращи.
Колко струват само свещите(!) в подкрепа(!) на изгорялата(!) жена.
Дебили, не сте ли чували, че не се говори за въже, в къщата на обесения?
Всичката ви работа такава. Протестуираща.

06.11 2014 в 02:57

и аз съм против него заради безхаберието и желанието му да реже лентички!
за какво му е този музей на съвременното изкуство с "страхотната" си визия и стъклените стълби :) като няма пукнат човек в него!
смях пълен!

06.11 2014 в 01:25

Концепцията е: Български Лувър, вътре подредени произведения на социалистическото изкуство, а най-отпред стои Гена Димитрова и пее ли, пее.

06.11 2014 в 00:23

КулТурският министър Вежди Рашидоолу Ефенди -баш закрилник на културно-исторически-художественото наследство на Булгаристан- се показа НА ДЕЛО колко струва в казуса "СВЕТА МАРИНА", която "дядо" Никола Методиевич ДВЕСТАименов, пловдивско МУТРОполитче (парашутирано от Номенклатурата на БКП от Долно Лозен да царува в Източна Румелия) оскверни със унищожаването на старинните възрожденски стенописи (Класа "НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ") и облепването й със винилови мушамяни тапети. Според кулТурското министерство това било просто нов, следващ "етап" в оформлението (легитимен, тоест). Очаква се през втория мандат да бъде подобрена смотаната вехтория БОЯНСКАТА ЦЪРКВА и да се стилизира ала Българистански Лувър. Хвала!

05.11 2014 в 23:12

И за финансов министър го бива. Я вижте колко е активен по темата КТБ.

Прочее, някой е хакнал акаунта на Балкански.

05.11 2014 в 22:14

Честно казано, нямам нищо против турците, нито проти този конкретно. Има много добри български художници, скулптори и хора на изкуството от ТУРСКИ ЕТНОС.

Те са наши СЪГРАЖДАНИ, въпреки че НЕ СА НИ СЪНАРОДНИЦИ, но трябва да се отнасяме към тях с подобаващо уважение и ТОЛЕРАНТНОСТ. Турците са изключително трудолюбиви, скромни и свестни граждани, и който не го вижда, е предубеден и расист.

Единствено ми се струва, че точно този ресор - Министерство на Културата, не е най-подходящ да бъде оглавен от български гражданин от турски етнос. Все пак става въпрос за БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА. И то за втори път една и съща кандидатура, към която имаше доста възражения и първия мандат (основателни или не, друг въпрос).

Нека има турски министър, но по някой друг ресор, не точно културата. Защо винаги при конструиране на кабинети се върви по този елементарен път? Няма ли кой да помисли, че освен Вежди сигурно има и други турци, които са достатъчно образовани и подготвени за подобен висок пост, по друго направление?