50 души на протест срещу връщането на Рашидов като министър на културата

ОFFNews 05 ноември 2014 в 21:14 9806 14

Снимка Сергей Антонов

Снимка: Сергей Антонов/ОFFNews

Около 50 души се събраха на протест пред Народното събрание срещу възможността Вежди Рашидов да стане отново министър на културата.

Недоволните обясниха, че по време на мандата на Рашидов са закрити много регионални оркестри и театри в страната. Освен това огромна сума пари е била отпусната от бюджета на министерството за „българския Лувър", която на практика е прахосана, а визията му за развитието на българската култура е необоснована като цяло. 

"За времето, което имаше, не можа да направи нищо добро за българската култура, не беше много активен, когато ставаше дума за проблеми. Неговият избор не ми говори нищо хубаво, което да очаква българската култура", разказа участник в протеста.

"Искаме Вежди за финансов министър", обявиха иронично протестиращите. 

Извънредно важно е на този пост да има човек, който да работи всеотдайно и рационално, да има смислена, свързана и обоснована политика за развитие на българската култура. Имаме зверска нужда от читав министър на културата, категорични са те. 

Протестът беше организиран във Facebook чрез група, озаглавена "Протест срещу избора на Вежди Рашидов за министър на културата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!