Quantcast

Райчев: ДПС се готви за връщане във властта

Партията водеше антитурска политика, но от една година насам не е така, коментира социологът

OFFNews Последна промяна на 10 септември 2015 в 15:30 3094 6

Снимка Сергей Антонов

Андрей Райчев.

ДПС има план да се върне във властта и е на път да го изпълни, заяви пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

Как щеше да изглежда турското малцинство у нас без ДПС? Ислям, антибългарско, желание за автономия, съвсем чуждо и под влияние на Турция. Как изглежда с ДПС? Всички говорят български, нашето малцинство говори български. При нас малцинството не е парче от друга страна. ДПС водеше дългосрочна антитурска политика, но от една година насам не е така, заяви Райчев.

Преди година ДПС завиха надясно и на запад. ДПС спряха „Южен поток” и направиха голяма услуга на САЩ, което означава, че САЩ накараха Турция да ги приеме. Имаше една знакова среща, на която Лютви Местан беше ухилен като най-щастливия човек на света, а Ердоган едва се сдържаше да не му се развика. Турция прекрати анти-ДПС акциите си. А това бяха масови акции. На всички избори посланикът на Турция обикаляше и говореше против ДПС, каза социологът.

ДПС е болна от всички болести, от които е болна и всяка друга политическа партия в България - корупция, задкулисен политически живот. Но да не би това да го има само в ДПС? Те крадат малко по-организирано, защото са по-йерхаризирани. Нищо особено не виждам там, ако ги сравнявам с българските политически партии, отбеляза Райчев.

Ако изчезне ДПС, на това място ще възникне нещо ислямско и отвратително. ДПС са незаобиколим фактор. А идеята, че Доган и Местан са ислямисти е абсурдна. Мен ако питате, те даже са нерелигиозни хора. И ако спазват нещо, го спазват насила, коментира социологът.

ДПС накара Ердоган да се съобразява с тях, а не обратното, а те десетилетия се мъчеха да обяздят ДПС. САЩ са заинтересовани от ДПС заради опасността от Ислямска държава, каза още Райчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2015 в 08:15

Червен Райчев почна да слави Д(П)С? Добре са му платили значи. Гнус!

11.09 2015 в 05:28

Брей тоя Райчев много навътре в плановете на ДПС. Аз освен пропаганда в тоя текст друго не виждам. Ердоган се съобразявал с тях - хаха добре. Която партия се хване с тях после умира. Просто гонят парите и се опитват да се доберат до повече власт. Накратко са една много корумпирана партия, водена от доносници.

10.09 2015 в 17:37

На ДПС нищо му нямало, само крадяло организирано, т.е. ДПС е мафия, ама шефовете на ДПС не били ислямисти, щото били произлезли от комунисти. Толкова кухо та чак дрънка. Какво щяло да бъде без ДПС, ами нямаше да има ислямисти, нито турчеещи се цигани. България щеше да е успешна държава и всички цигани щяха да са българи от средиземноморски тип като Костов. Турците в Турция щяха да издирват роднина в България, че да ги признаят за българи. Хората обичат да са нахранени, да им е добре, да са сигурни и се стремят към това. Точно това биха получили в една силна България без ДПС и наистина това да се обличат като българи, да се казват като българи, да говорят като българи щеше само да им вдигне стойността в една силна България.

10.09 2015 в 17:08

Те не са излизали от управлението ве байх*й , това което всички разбират като "управление" е формалност

10.09 2015 в 16:18

Явно добре са му платили на Райчев.

10.09 2015 в 16:07

Райчев,това ли роди последно кухата ти кратуна !