Райчев: Само това ни липсва - да обидим още Русия

Америка да я обича някой просто не знам, каза още социологът

OFFNews Последна промяна на 13 февруари 2015 в 22:04 10377 61

Снимка Сергей Антонов

Андрей Райчев.

Самият факт, че преговарят Меркел и Оланд е абсурдно обстоятелство. Представяте ли си: примерно България преговаря с Румъния по някакъв драматичен въпрос и на преговорите отиват кметът на Варна и кметът на Пловдив? Това е ситуацията. ЕС фалира във възможността си да провежда политика, коментира пред БНТ социологът Андрей Райчев.

Европа се раздели на 3 парчета: от една страна имате истеричната ситуация в Балтика и Полша - те говорят за Путин като за фашист, имат чувството, че ще ги окупират всеки момент; в Унгария, Чехия, Австрия и Италия пък подкрепят руската позиция; има и страни с неутрална позиция - те просто не реагират, каза Райчев.

България реагира по два начина: ние, в лицето на президента и външния ни министър, реагираме като поляците - правим някакви бомбастични антируски изявления, поразително неизгодни за България и неизгодни за интелекта на тези, които съставят тези изявления. А от друга страна - съвсем правилно нашият премиер излъчва някакви опити за позитивност към Русия. Защото само това ни липсва - да обидим още Русия, заяви социологът.

Америка да я обича някой просто не знам, каза още Андрей Райчев.

Високо е платено, по мои сметки - от около 200 милиона за всички тези времена са изградени хора, които щом се каже нещо хубаво за Русия, започват да грачат обратното. Това си е много успешна пропагандна операция на САЩ, която се състоя в България, твърди Райчев.

Опитвам се да сметна през последните 70 години колко е струвало изграждането на проруската партийна номенклатура в България, колко е струвало рубладжийството в България и колко струва това 25 години по-късно на развитието на съвременна България, репликира социологът Антоний Гълъбов.

Наближаваме ситуация, в която ще има нужда от мироналагаща операция на ООН в Украйна, прогнозира Гълъбов.

Три политически субекта в България, почти без координация помежду си, но с еднаква амбиция комуникираха руската позиция - Атака, БСП и АБВ, отбеляза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2015 в 19:25

Бухахахахахахахахаха
Един мулти-милионер, какъвто е Райчев, обладава пролетарийте, а те го слушат с отворена уста.

14.02 2015 в 18:33

Много "демократи" много нещо, познават се по нетърпимостта им към различното от тяхното мнение, познават се и по жлъчните обиди, с които засипват опонентите си, защото просто нямат други аргументи."Рублаладжийски креатури" за пореден път произнесено словосъчетание от "големия" политолог А. Гълъбов, получил добро количество долари, за да пропагандира многократно кървавата американска "демокрация" по продажните ни СМО.

14.02 2015 в 18:15

Така си е, троловете викат долу троловете. А външните ни министри последните няколко правителства са американо-еврейски протежета. Няма един нормален и умерен. Плевнята няма какво да я коментирам даже, тя е без собствено мнение.

14.02 2015 в 18:08

"Ти ли, бе, Райчев, измет долна? Ти, който нарече Левски "конекрадец" и "бунтар"."

НЕ ЗАБРАВАЙ - НА ПЪРВО МЯСТО РАЙЧ
ЕВ И ЖЕНЕ МУ ВИЗА НЕДЯЛКОВА СА ЕВРЕИ!!!!

14.02 2015 в 18:05

Обективен, били сме и в други непреходни военни и политически съюзи - Централните сили, Тристранния пакт, Варшавски договор и СИВ. Не взимайте толкова насериозно сегашните ни залитания по ЕС и НАТО. Десните сили в България дочакаха реставрацията на капитализма след 50 години в изолация. Историята е превратна, а след Крим, май нещата се обръщат в световен мащаб. Най-тежките ментални патологии от времето на "комунизма", са атеизма и западопоклонничеството (от невежество и заради сладостта на забранения плод). Все повече хора, не само че не се възхищават на Запада, но и се гнусят от него.

14.02 2015 в 17:59

Райчев е едно нищожество, продало съвестта си за пари.
А колкото за САЩ - на тях не им се налага да дават и един цент за антируски настроения, защото самата Русия с външната си политика и с това, което представлява като държава настрои всички обективни и мислещи хора по света срещу нея.
Но да погледнем само един пример - Сидеров. От къде тръгна 90-те години, какви ги говори сега. Повече от очевидно е кои са платените...

14.02 2015 в 17:07

Абе, защо се дава трибуна на подобни лайнари?!?

14.02 2015 в 17:07

Коментара ми е за всички антируски симпатизанти, света се намира в енергийна криза, според вас кой има стоката?И кой ходи на крака при Путин , канцлера на Германия забележете и френския премиер,САЩ далече а нямат ресурси всичко е от окупираните от тях страни.Имат невероятен външен дълг който никога няма да се плати.Русия каквато и да е била някога ще си остане не само военна сила но и енергийна.Ние като бедна на ресурси страна имаме интерес да сме с тях както и цялата Европа.

14.02 2015 в 16:44

България повече от 10 години членува в НАТО и повече от 7 години - в ЕС. До кога нашето общество ще бъде напътствано от потомствени рубладжийски креатури, като сина на Венцел Райчев, за които е важен не интересът на нашия народ, а този на Кремъл ? До кога ?

14.02 2015 в 13:15

Абе другарю Лайчев, накъде отиват Вашите деца - на Запад, не на Изток, нали?