Райчев: Само това ни липсва - да обидим още Русия

Америка да я обича някой просто не знам, каза още социологът

OFFNews 13 февруари 2015 в 22:04 11349 61

Снимка Сергей Антонов

Андрей Райчев.

Самият факт, че преговарят Меркел и Оланд е абсурдно обстоятелство. Представяте ли си: примерно България преговаря с Румъния по някакъв драматичен въпрос и на преговорите отиват кметът на Варна и кметът на Пловдив? Това е ситуацията. ЕС фалира във възможността си да провежда политика, коментира пред БНТ социологът Андрей Райчев.

Европа се раздели на 3 парчета: от една страна имате истеричната ситуация в Балтика и Полша - те говорят за Путин като за фашист, имат чувството, че ще ги окупират всеки момент; в Унгария, Чехия, Австрия и Италия пък подкрепят руската позиция; има и страни с неутрална позиция - те просто не реагират, каза Райчев.

България реагира по два начина: ние, в лицето на президента и външния ни министър, реагираме като поляците - правим някакви бомбастични антируски изявления, поразително неизгодни за България и неизгодни за интелекта на тези, които съставят тези изявления. А от друга страна - съвсем правилно нашият премиер излъчва някакви опити за позитивност към Русия. Защото само това ни липсва - да обидим още Русия, заяви социологът.

Америка да я обича някой просто не знам, каза още Андрей Райчев.

Високо е платено, по мои сметки - от около 200 милиона за всички тези времена са изградени хора, които щом се каже нещо хубаво за Русия, започват да грачат обратното. Това си е много успешна пропагандна операция на САЩ, която се състоя в България, твърди Райчев.

Опитвам се да сметна през последните 70 години колко е струвало изграждането на проруската партийна номенклатура в България, колко е струвало рубладжийството в България и колко струва това 25 години по-късно на развитието на съвременна България, репликира социологът Антоний Гълъбов.

Наближаваме ситуация, в която ще има нужда от мироналагаща операция на ООН в Украйна, прогнозира Гълъбов.

Три политически субекта в България, почти без координация помежду си, но с еднаква амбиция комуникираха руската позиция - Атака, БСП и АБВ, отбеляза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews