Андрей Райчев: Творецът не е говедар, думите на Рашидов са верни

Последна промяна на 24 април 2015 в 09:56 4693 5

Снимка Нова телевизия

Tемата за оставката на министъра на културата Вежди Рашидов и има ли интелигенцията у нас обслужваща роля провокира спор между социолога Андрей Райчев  и политолога Огнян Минчев.

"Творецът не е вид говедар. Това не е стоково-парично отношение, а властово. В случая Рашидов се извини, но му каза, че е един вид обслужващ персонал. Човек не трябва да казва такива работи, но възниква въпросът дали това е вярно. Отговорът, според мен е – да, вярно е”, посочи Андрей Райчев.

"Когато хората реагират на Рашидов, те всъщност реагират на Борисов, но понеже той е източник на добрините, премиерът не може да бъде нападнат. Затова и сега искат да разкъсат тялото на Вежди Рашидов”, коментира от своя страна социологът.

"Ако си творец, който работи в областта на културата, ти може цял живот да работиш без пари или за жълти стотинки и то в рамките на едно дълговечно българско разбиране, което се приема за нормално”, каза политологът Огнян Минчев

"Изложбата на българската тракийска древност също трябваше да струва парите, които по принцип заслужава да струва.
Ако си творец, който работи в областта на културата, ти може цял живот да работиш без пари или за жълти стотинки и то в рамките на едно дълговечно българско разбиране, което се приема за нормално”, посочи политологът.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.04 2015 в 01:34

От такива мнения ми се обръшат червата!Когато отида в магазина да си купя хляб ми искат съответната сума.Аз не мога да им кажа ,че работя в културната сфера и не ми се заплаща - просто плащам(ако имам с какво)Питам - редно ли е човек,който цял живот е посветил на изучаването и работенето с даден инструмент да бъде поставе да живее при такива условия

24.04 2015 в 23:26

Ей такива малоумници като тия двамата които изобщо не се интересуват от мнението НИ твърдят , че това е истината и вземат тлъсти заплати за НАША сметка. УЖАС!!!

24.04 2015 в 11:06

$Тоя политолог да не страда от папагалски синдром?$

политолога страда от свински синдром - наклал се е като коледна свиня.
От другия синдром страда "допискницата" Оприкова, на която и се вижда "много кратко" написаното и затова решава да преповтори някои неща.
Абе тея сигурно плащат на Йончев да ги държи на работа, нместо той да им плаща хонорари...
:)))))))))))))

24.04 2015 в 10:22

Добри софизми на Райчев. Предполагам, че се наслаждава на каламбурите, които навръзва. А иначе е ясно кой е прав в ситуацията. Също така ясно проличава изроденото му мислене. На "обслужващия персонал" в демократичните държави му се плаща и той "обслужва" срещу възнаграждение.Казва се "отношение" или "правоотношение". Властови отношения между министър в демократична държава и човек със свободна професия НЯМА, освен ако човекът не наруши някой закон или поне няма по тази линия на отношенията. Освен това изявите на власт се оформят в документи, за да могат да се контролират. Подобни отношения на власт и подчинение има само в главата на господин Райчев, но той все пак е кукла на конци и нему не е позната свободата на волята. И въобще не ме интересуват отношенията между Бойко и Вежди - за мен те и двамата са доста ограничени хора.

24.04 2015 в 10:19

Ако си творец, който работи в областта на културата, ти може цял живот да работиш без пари или за жълти стотинки и то в рамките на едно дълговечно българско разбиране, което се приема за нормално”, каза политологът Огнян Минчев

"Изложбата на българската тракийска древност също трябваше да струва парите, които по принцип заслужава да струва.
Ако си творец, който работи в областта на културата, ти може цял живот да работиш без пари или за жълти стотинки и то в рамките на едно дълговечно българско разбиране, което се приема за нормално”, посочи политологът.

Тоя политолог да не страда от папагалски синдром?