Радостин Василев: ПП ще спечели, ако отиде на избори. Техният тренд е възходящ

OFFNews 22 юли 2022 в 10:39 2509 2

Радостин Василев

Снимка Стопкадър: bTV

Радостин Василев - министър на спорта в оставка

Ако има предсрочни избори, те ще бъдат спечелени от "Продължаваме промяната", смята министърът на спорта в оставка Радостин Василев - един от отцепниците от "Има такъв народ". 

„В момента ПП трябва да идат на избори. Техният тренд е възходящ. Те ще спечелят следващите избори", заяви Василев в сутрешния блок на bTV днес.

Той не изключи вариант да има кабинет с третия мандат, но каза, че "ако другата седмица няма развитие, е по-удачно да се отива на избори".

"Всички трябва да направят компромиси. Най-голям компромис би трябвало да направи „Продължаваме промяната“, защото разговорите с „Има такъв народ“ са рискови и притеснителни", коментира министърът в оставка.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

Той потвърди, че следващата седмица се очакват разговори за персонален състав на бъдещия кабинет - ако БСП, ПП, ДБ, ИТН и отцепниците от партията на Слави Трифонов се договорят за управленска програма.

На евентуални предсрочни избори пък не е изключено отцепниците да се включат в листи на "продължаваме промяната", стана ясно то интервюто.

Според него партиите са изгубили доверието на обществото и това е причината той и останалите независими депутати да създадат гражданско движение.

Министърът на спорта потвърди тезата си, че Виктория Василева, която доскоро беше депутат от „Има такъв народ“, е бил на среща в апартамент с Кирил Петков – нещо, което тя отрече.

Каня Виктория Василева на полиграф, обяви Радостин Василев.

Той подчерта, че има огромно уважение към нея, тъй като Василева го е поканила да се присъедини към ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови