Радев: Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки

OFFNews 30 август 2018 в 18:50 5130 4

Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки и строителството, навсякъде се вихри безнаказаност. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от "Фокус".

Радев посочи, че правителството за пореден път дава обещания за нови контролни органи, докато хората очакват присъди. 

"Порочната система в обществените поръчки, в строителството, в контрола над качеството на пътищата се вижда и с невъоръжено око, но заради нея загиват хора. И независимо какво ще бъде заключението на следствието, пътят е лош и това е факт. А парите са "изядени", коментира президентът.

По думите му ситуацията не е такава само в Своге. 

"Ако нямаме най-сетне ефективни наказания, не можем да променим система, а навсякъде се вихри безнаказаност", подчерта той.

Румен Радев отговори и на въпроси за пътния инцидент с баща му.

"Цели институции са впрегнати да раздухват инцидента в Харманли, за да прикрият реалните скандали и с жертвите по пътищата, и с реалното състояние в застраховането, срива на Търговския регистър, чуждестранните инвестиции, корупцията", беше коментарът на Радев.

"Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент", каза президентът, като уточни, че за това си има съответните компетентни органи и всеки трябва да носи отговорност пред закона при провинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

3

квазимодо

31.08 2018 в 07:12

" И независимо какво ще бъде заключението на следствието, пътят е лош и това е факт. А парите са "изядени", коментира президентът."

"Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент", каза президентът, като уточни, че за това си има съответните компетентни органи и всеки трябва да носи отговорност пред закона при провинение.
А сега де. Ко шъ праим, и ко да мислим?
Значи имало компетентни органи , когато баща ми мачка инвалиди , а за пътя - няма значение какво ще кажат органите - " пътя е лош" и толкова.
Брей ти да видиш президента колко е справедлив. Ашколсун.
А мъничко срам.

8931

2

AnderXale

31.08 2018 в 00:05

Право куме в очи!
 
X

Да помогнем на украинските деца!