Радев настоява за необратимо решение за Македония

OFFNews 19 май 2022 в 22:19 3332 2

Снимка president.bg

Навсякъде аргументирано отстоявам българската позиция по отношение на Северна Македония и тя среща все по-голямо разбиране, заяви президентът Румен Радев.

„Изключително важно е да има комуникация с всички лидери от ЕС, с нашите стратегически партньори от САЩ, с всички европейски институции, за да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение“, допълни държавният глава.

На въпрос за антикризисните мерки на правителството той коментира, че обявените добри намерения на управляващите първо трябва да намерят законодателна подкрепа, да бъдат реализирани и едва след това могат да бъдат коментирани.

„Медиите трябва да базират своите публикации не на слухове, а на факти. В едно демократично общество е недопустимо медия да отказва право на отговор“, заяви Радев по повод отказа на „Дойче веле“ да публикува изпратеното право на отговор от срана на президентската институция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

20.05 2022 в 09:28

Руми продължава руската линия на конфликт между съседни страни за по-слаба икономика и по- лесен контрол

2073

1

Johnny B Goode

20.05 2022 в 00:15

Право на отговор "захотелось". Не разбра ли, че най-добре е да млъкнеш и да се скриеш? Скоро няма да искат дори да се срещат с тебе.