Quantcast

Радан Кънев за казуса "Исмаилов": Нормално е всички да правят компромиси

Ивайло Анев Последна промяна на 20 ноември 2014 в 12:19 1769 5

Бързи и лесни отговори на въпросите, които възникват между партиите зад правителството, няма да има, убеден е съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев

„Нищо няма да е лесно оттук нататък. Нормално е всички да правят компромиси“, призна той, след като се срещна с Красимир Каракачанов от ПФ, заради настояването им да бъде отстранен от поста зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов от квотата на НПСД на Корман Исмаилов.

Орхан Исмаилов е безпартиен и е човекът в Министерство на отбраната с най-много професионални качества в своето минало и в своето образование, категоричен бе Радан Кънев.

Той отказа да коментира дали ПФ са се съгласили с аргументите на Реформаторския блок и на няколко пъти призова за търпение.

На въпрос дали РБ са склонни да оттеглят кандидатурата, Радан Кънев не даде категоричен отговор, а запитан чия е кандидатурата на Исмаилов той отговори, че тя идва от министър Николай Ненчев и е основано на професионални качества.

"Всеки български гражданин с професионални качества ще има своята реализация, независимо дали името му е турско и дали вярата му е мюсюлманска. Това е основен елемент от програмата на РБ", каза Кънев и повтори, че трябва "да си дадем малко спокойствие, защото няма нерешими въпроси".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2014 в 15:35

@anton
Това с Рашидов също е подигравка с 1300 години българска история, но Мултигруп е произведено от ДС, докато партията на Корман Исмаилов явно има нещо общо с турските служби. РБ пък по принцип приютява останките на СДС формирано с американски пари и експертиза, затова и турските агенти са там, като съюзници в НАТО, дори ДПС почна със СДС, докато не ги предаде и не свали правителството на Филип Димитров. Според мен трябва в министерство на отбраната да има само хора, които ще служат на България, не на Русия (агентите на ДС), не на САЩ (Сорос) и не на Турция, пък и не на никоя друга държава, иначе каква България без министерство на отбраната.

20.11 2014 в 13:37

Агентите са много чувствителни когато чуят думата досие - като е против турчето да каже защо и да даде факти, че до тук само името му май е проблем, а оня почетен член на мултигруп - Вежди Рашидов, който е доказан престъпник и крадец остана без възражения от негова страна и то при положение, че дори ни напсува в ефир наричайки ни циганска нация. Такъв човек се грижи за културата ни дами и господа дори е бил член на ДПС, но проблеми няма.

20.11 2014 в 13:30

Въпросът с Орхан Исмаилов е принципен и трябва да има принципен отговор. Ако Симеонов има данни, че този човек не става или пък е зависим, или пък има спорна биография, нека го докаже.
Иначе изводът ще е, че налива вода в мелницата на ДПС.
Вчерашното им изявление целеше точно това, но няма какво да им се сърдим. Симеонов сам необмислено им даде повод.

20.11 2014 в 13:10

# 01-xxx: Простак, я ми кажи къде, кога и кой е карал децата "НИ" да пеят турски песнички?!? Това по-скоро е патент на вероятният ти идол - Болен Сайдеров, който ни караше да пеем руски песнички, заедно с кремълският емисар - доказаният мафиот Йосиф Кобзон!!!

20.11 2014 в 13:06

Николай Ненчев бил близък до Корман Исмаилов. Корман Исмаилов не само има турско име, ами и цялото си образование е получил в Турция. Твърде вероятно е да работи за турците, защото етническа партия се прави с агенти, ако не е на ДС агент, както са в ДПС, на кого ще е агент? Кого ще сложат в министерство на отбраната тогава и за кого ще работи? За армия и полиция не е достатъчно да имаш образование, трябва и да си лоялен. Ама като говорим за заместника, защо забравяме министъра с българско име, който бил близък до Корман Исмаилов?