Радан Кънев за казуса "Исмаилов": Нормално е всички да правят компромиси

Ивайло Анев Последна промяна на 20 ноември 2014 в 12:19 2119 5

Бързи и лесни отговори на въпросите, които възникват между партиите зад правителството, няма да има, убеден е съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев

„Нищо няма да е лесно оттук нататък. Нормално е всички да правят компромиси“, призна той, след като се срещна с Красимир Каракачанов от ПФ, заради настояването им да бъде отстранен от поста зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов от квотата на НПСД на Корман Исмаилов.

Орхан Исмаилов е безпартиен и е човекът в Министерство на отбраната с най-много професионални качества в своето минало и в своето образование, категоричен бе Радан Кънев.

Той отказа да коментира дали ПФ са се съгласили с аргументите на Реформаторския блок и на няколко пъти призова за търпение.

На въпрос дали РБ са склонни да оттеглят кандидатурата, Радан Кънев не даде категоричен отговор, а запитан чия е кандидатурата на Исмаилов той отговори, че тя идва от министър Николай Ненчев и е основано на професионални качества.

"Всеки български гражданин с професионални качества ще има своята реализация, независимо дали името му е турско и дали вярата му е мюсюлманска. Това е основен елемент от програмата на РБ", каза Кънев и повтори, че трябва "да си дадем малко спокойствие, защото няма нерешими въпроси".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови