ДПС изненадващо се застъпи за бившия си кадър Орхан Исмаилов

Нели Чолашка Последна промяна на 19 ноември 2014 в 09:41 3137 13

Тунчер Кърджалиев

С декларация, прочетена от Тунчер Кърджалиев, ДПС изненадващо се застъпи за бившия си кадър Орхан Исмаилов (в момента член на НПСД на Корман Исмаилов).

Срещу назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната вчера се изказа съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, а от ГЕРБ поискаха днес среща с ръководството на ПФ, за да изяснят този въпрос.

"Държавна сигурност е против зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Когато има еднакви атаки и от националисти, и от ДПС значи сме на прав път", коментира вчера Корман Исмаилов

От ДПС обаче решиха да се застъпят за зам.-министъра с турско име, не е ясно с какви подбуди.

От ДПС заявяваме с цялата си категоричност и остро осъждаме безспорния дискриминационен и ксенофобски акт срещу български гражданин, притежаващ нужния образователен и административен ценз и призивите за уволнение от работа само заради греха, че носи името Орхан Исмаил.

Според нас е недопустимо различия от етнически, религиозен, езиков и културен характер да се представят като политическа демаркационна линия в обществото. Това не само е несправедлив и неморален акт, това е категоричен рецидив на пред демократични модели, несъвместими със съвременното европейско гражданско общество", изчете Кърджалиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2014 в 16:13

Фокси, я кажи в коя чужбина са те питали, как така не знаеш турски?

Тая глупост я повтаряте тука няколко човека. Не вярвам нито един да е ходил в чужбина, камо ли да го питат такова нещо.

Дреме им на чужденците на какъв език имаме новини. Пък и те нали всички знаят турски:))

Да, казвали са ми, че не приличам на българин защото съм бил много бял. Това е защото за тях циганите са българи, а европа е пълна с тях.

20.11 2014 в 03:12

Съжалявам скъпи сънародници, на скоро започнах да се инересувам от политика и нещо не ми се връзва в българският парламент толкова много турски имена да има... Това е шокиращо!!! Не разбирам как могат да бъдат допуснати такива етнически групи от хора под псевдонима 'партия' които презират българското...? Как така турски новини по БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ... И се учудваме че ни питат изумено по чужбина 'е как така не знаете турски?'.....

Не съм нацист. Не мразя малцинствата, но не ми харесва когато виждам че те стават мнозинството в нашата родина, че и в парламента. Според мен трябва да се направи нещо по въпроса тъй като това състояние започва да поражда у доста хора и омраза и започват крайности...

20.11 2014 в 02:39

@N1

Не мисля че има връзка едното с другото. Този, който би загубил доверието си в РБ, затова че ДПС ги подкрепили по даден върпос, мисли (действа) без никаква логика. Предполагам, не е толкова трудно да се различи от това, че ДПС едностранно е решила да подкрепи дадено действие на друга партия от варианта, в който тази друга партия търси подкрепата на ДПС.

Не е логично да се сваля подкрепата от някоя си партия, заради едностранни решения на ДПС. Не само, че не е логично, а е глупаво и ако това е начина на мислене на народа, може да доведе и до лоши резултати..

19.11 2014 в 13:31

Съмнява ли се все още някой, че партията на Корман Исмаилов и ДПС са двете лица на една и съща монета?!

19.11 2014 в 12:57

ДС агентите на ДПС наливат в огъня масло !

19.11 2014 в 12:07

Прасе,рак и щука +..(стремежът е суджукаа...).Къде ти орли и мъдреци..НяКОЙ някъде пак е нарисувал сценария..Днес или утре-все едно..Ще устискат ,докато започнат да идват фондовете..Ще узреят нещата за ЛУСТРАЦИЯ ,но..дъждът не само ще ни е намокрил,а може да ни е отнесъл...

19.11 2014 в 11:07

Няма ли от тези 500000 руснаци, които имат имоти у нас, някой офицер да иска да стане вторият заместник министър в министерство на отбраната, а някой с арменско име, пък може и някой виетнамец да е останал от големият внос преди години, все пак трябва да сме толерантни. Май е по-добре да е руснак, защото там ще се оправим някак или ще бъдем братя или ще разчитаме на член 5 от договора за НАТО, ама от Турция няма кой да ни пази. Дори смешният ни президент гони българската телевизия, когато се среща с турски официални лица на българска територия. Трагедията е пълна.

19.11 2014 в 11:06

Това само ни показва още веднъж нагледно колко единни са турците и колко сме разединени ние.
Ето така трябва да се държат и българските депутати когато се отстоява национален интерес независимо кой от коя партия е, кой е русофил кой американофоб и т.н.
Докато сме разединени вкл. ние като народ ще ни ч..ат от всякъде включително и от вътре.

19.11 2014 в 11:05

Абе не знам кой какви номера прави и каква е целта, но мисля че точно пък турчин да цопнат за зам. министър на отбраната си е подигравка с българите! Нямам нищо против турците да си дрънкат на чужд език тук, но чак на такива постове да ги слагат е прекалено показно, ненужно показно колко сме толерантни към шалварестите!

19.11 2014 в 10:23

ДПС пали допълнително фитилите на "Патреотите". И добре прави. Излага на показ малоумието им.