ДПС изненадващо се застъпи за бившия си кадър Орхан Исмаилов

Нели Чолашка 19 ноември 2014 в 09:41 3898 13

Тунчер Кърджалиев

С декларация, прочетена от Тунчер Кърджалиев, ДПС изненадващо се застъпи за бившия си кадър Орхан Исмаилов (в момента член на НПСД на Корман Исмаилов).

Срещу назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната вчера се изказа съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, а от ГЕРБ поискаха днес среща с ръководството на ПФ, за да изяснят този въпрос.

"Държавна сигурност е против зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Когато има еднакви атаки и от националисти, и от ДПС значи сме на прав път", коментира вчера Корман Исмаилов

От ДПС обаче решиха да се застъпят за зам.-министъра с турско име, не е ясно с какви подбуди.

От ДПС заявяваме с цялата си категоричност и остро осъждаме безспорния дискриминационен и ксенофобски акт срещу български гражданин, притежаващ нужния образователен и административен ценз и призивите за уволнение от работа само заради греха, че носи името Орхан Исмаил.

Според нас е недопустимо различия от етнически, религиозен, езиков и културен характер да се представят като политическа демаркационна линия в обществото. Това не само е несправедлив и неморален акт, това е категоричен рецидив на пред демократични модели, несъвместими със съвременното европейско гражданско общество", изчете Кърджалиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews