Ексклузивно Консултациите при президента: ГЕРБ - готови сме с кабинет. Радев: Не бързам за служебно правителство

Протестна мрежа: Стига вече толкова, време е за оставка на правителството

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2016 в 20:55 5636 25

Вече бе достигната точката, в която държавата не е в състояние да гарантира основни права на своите граждани, нито да защити имуществото и живота им.

Това се посочва в позиция на "Протестна мрежа", изпратена до медиите.

Публикуваме пълния текст на позицията:

"След поредицата изблици на насилие, на които сме свидетели през последните седмици и пълната неспособност на институциите и правителството да изпълняват своите ангажименти, настояваме за оставката на този кабинет.

Обстановката в България е такава, че на практика няма значение дали имаме или нямаме правителство. Нито една институция не функционира, нито една от ключовите роли на държавата не бива изпълнявана от нейните органи.
Основни закони, включително и Конституцията на България, са подложени на ежедневна и постоянна гавра, страната се превръща в място на абсолютно беззаконие, управлявано от сенчести субекти и по неясни правила.

Вече бе достигната точката, в която държавата не е в състояние да гарантира основни права на своите граждани, нито да защити имуществото и живота им.

Случващото се през последните седмици и месеци е пряко следствие от несъстоялите се реформи, от отказа от правов ред и справедливост и от влиянието на #кой върху всички структуроопределящи институции и системи в държавата и води до сериозен обществен разпад.

Това не може да продължава повече.

Единственият начин да излезем от спиралата на самоунищожението на държавността е решителността.

Съзнаваме тежестта на оставката на правителството в този момент, но в същото време отказът от такава е още по-пагубен за страната ни и за цялото общество. Трябва да започнем на чисто и да изградим институционалността и държавността в България, да възстановим доверието в институциите и разкъсаните обществени връзки. Вече е очевидно, че това не може да стане при настоящото управление."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2016 в 15:11

Бихте ли ме осведомили кой е мазния търбух в дясно, с червената тениска и късите гащи, на снимката?

16.01 2016 в 14:35

Оставка и после? После какво? С предната "оставка" ги заварихте тия лайна на върха на държавата, след сегашната ще ги бетонирате направо там. Къде ви е алтернативата? Само мишки около вас. Нищо сериозно. Ама или не мислите или точно това искате..

16.01 2016 в 12:39

Много точно е формулирано от Протесатна мрежа

Но с последните избори статукството (Герб, ДПС и всички руски формации) доказа, че може да организира и спечели изборите където и с колкото си иска. В провинцията положението е тип "робовдол".

16.01 2016 в 11:49

За да бъде ,,...достигната точката, в която държавата не е в състояние да гарантира основни права...''и т.н., трябва да се свърши известна работа от желаещите да се случи точно това . Всички старателно изброени недостатъци могат да бъдат лесно инспирирани чрез подставените за това субекти. Старата максима ,,..Ние ги хващаме-те ги пускат..'',може да бъде успешно приложена от съдебната власт, която прави сериозни усилия да работи в тази посока, и това определя чувството за несправедливост, толкова нужно в този случай. Ето ви на един недоволен народ- много важен фактор за осъществяване на лични амбиции. И сега е времето, да изгрее звездата похендрена на ,,Харлей Дейвидсън'',и с черепче на оная работа, която вече си е осигурила фенска маса. Така че- референдум му е майката, ,,..Спите ли драги зрители ?...", Е, ако не тая звезда, то на неговия човек, или с обратна хронология, абе както решат драгите зрители, въпросът е нашата работа да стане !!

16.01 2016 в 08:49

Червения,все си мисля,че е по-добре да си Dead!Човек с такива качества в България (а и по света),не съществува!Май само един екземпляр се доближава до твоите критерии...трябва спешно да се извика от Брюксел!Досещате се кой!Само Станишко ще ни оправи!!!

16.01 2016 в 07:49

Кой нареди на Радан Кънев и Местан да се заключат в кабинет и да разговарят на четири очи ? какво си говориха ? Не е ли това модела КОЙ . Кой активира и протестна мрежа срещу кабинета ? Май не са братята -понички от Враца извършили криминално престъпление . май не е убийството на честния бизнесмен дето си е уж продал а всъщност прехвърлил фирмите си на някой си клошар с незнайна цел . Кой извади Доган от сараите и го качи на бял кон като по честен и голям родолюбец и от Георги Бенковски дори ? КОЙ ? КОЙ ?

16.01 2016 в 06:51

за какво ви е оставка бе паяци, след като след 3 месеца пак същия ще сложите на власт с нови лъжливи обещания?

16.01 2016 в 06:44

Всички са навързани, единствено партиите си сменят.

Само чужденци, министри, депотати...всички чужденци. Искаме помощ от европа и това е спасението.

Другото е мечти...

16.01 2016 в 03:43

Червенов, не си много прав. Вярно е, че Буцето управлява с Пеевски, ама поне не беше толкова нахален да го предложи за шеф на ДАНС. Една идея е по-умен (Боже, прости ми този грях, че употребих в едно изречение Буцето и по-умен) от Съсела и Олигархски. Последният не е прост на пръв поглед, ама като се забърка със сегашните ортаци на Буцето и си еба майката...... И Пеевски искаше шеф на ДАНС да прави.
Ма кво съм седнал да анализирам кирта между пръстте на краката си пък аз......

16.01 2016 в 02:44

Баси боклуците, използват страданието на други да пробутват своите интереси.