Президентът иска повече НАТО в България

ОFFNews 03 април 2014 в 15:24 11775 22

Росен Плевнелиев

Снимка Пресцентър на президентството

Международна конференция „Бъдещето на НАТО“ се провежда в София.

Президентът Росен Плевнелиев поиска повече сили на НАТО в България.
"Черноморският регион, Балканите и България се нуждаят от повече НАТО", заяви държавният глава по време на форум за десетата годишнина от членството ни в Алианса.

Убедени сме, че НАТО промени България и целия ни регион за добро. В бързо променящия се свят НАТО остава основният източник на стабилност, каза Росен Плевнелиев. Той определи Алианса като основна опора, която позволява укрепването на демокрацията и гарантирането на свобода и стабилност. Плевнелиев отбеляза, че разширяването на НАТО е отново на дневен ред, като България силно подкрепя политиката на отворени врати на Алианса.

По думите на Росен Плевнелиев, приемането на България в НАТО преди десет години е не само държавнически акт на постигане на стратегическа цел на България, но е изцяло в интерес на следващото поколение. Президентът изказа благодарност на всички български политици и държавници, които са работили и са постигнали членството на страната ни в Организацията.

В словото си Плевнелиев заяви още, че най-смисленият въпрос, който политиците трябва да си задават преди всяко свое действие, е как то ще се отрази на децата на България. „Как ще се отрази на следващото поколение, ако продължим да зависим от един доставчик на газ. Добре ли е за децата на България, ако системно недофинансираме Българската армия и нейните способности“, попита държавният глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!