Преизбраха единодушно Валери Симеонов за лидер на НФСБ

OFFNews 28 октомври 2017 в 13:27 4499 2

Преизбраха Валери Симеонов за председател на НФСБ, съобщиха от партията, цитирани от "Фокус".

Всички 147 делегати на конгреса на НФСБ са гласували „за“.

Ръководството на НФСБ запази състава си, след като делегатите единодушно преизбраха Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев за заместник-председатели на партията. Конгресът утвърди състава на национален политически съвет, в който освен влизащите по право регионални и областни координатори влязоха Петьо Георгиев, регионалният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Михова. За председател на националната контролна комисия също бе преизбран
народният представител Христиан Митев.

Валери Симеонов направи отчетен доклад, като представи подробно свършеното от народните представители и активистите на НФСБ във времето от втория конгрес на НФСБ през 2014 г. досега.

Конгресът направи промени в Устава, сред които създаване на младежка структура на НФСБ заради увеличаване броя на младите хора в политическата сила. Възрастта на членуващите в младежката структура е 35 години. Сред промените бе въвеждане на длъжността национален координатор, както и промяна на мандатността на конгреса от 3 на 4 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови