Симеонов: Действията на пилотите граничат с национална измяна

OFFNews 26 октомври 2017 в 16:09 5908 3

Снимка Сергей Антонов - OFFNews

За мен действията на пилотите от авиобаза Граф Игнатиево граничат с национална измяна и няма значение, че е в мирно време, заяви вицепремиерът Валери Симеонов в Пловдив. Той все пак уточни, че изразява лично мнение.

По думите му, в авиобаза Граф Игнатиево е трябвало да има уволнени хора.

Като бивш военен и от семейство на такъв не мога да си помисля, че военен, независимо дали летец, пехотинец или танкист, ще откаже да изпълни воинския си дълг, независимо дали в мирно или военно време, защото бил неразположен, каза Симеонов и добави, че не споделя констатацията на прокуратурата.

Военните трябва да изпълняват воинския си дълг и затова те се подчиняват на едни по-особени закони - устави. В тези устави са предвидени много сериозни санкции, защото има едно понятие - измяна на родината или национална измяна, коментира вицепремиерът.

Според него това е престъпление, което не бива да се оставя без последствия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

27.10 2017 в 08:31

Симеонов, заради боклуци и престъпници като теб, целия български народ трябва да не се подчинявана законите на държавата.

29585

2

Izalina

26.10 2017 в 22:21

То и на едно наше вице действията час по час си плачат за прокуратура, ама не му придиряме много много забелязвам...

13214

1

XR4

26.10 2017 в 20:47

Поредната мозъчна полюция на лице което има нужда от сериозна помощ! Болен си има достоен заместник.Ако на въпросния още не му е станало ясно, пилотите са в стачка или по-точно протест, срещу абсолютно престъпното бездействие на няколко поредни правителства(от всички политически сили) заради които вече военна авиация НЯМА(и изобщо армия), но поради това, че по закон те нямат право да стачкуват(както и полицаите, пожарникарите, лекарите и т.н.), а са умни копелета(за разлика от горепосочения) са измислили абсолютно ЗАКОНЕН начин да покажат своето несъгласие(полицаите "пушиха", ако си спомня въпросния).Специално за лицето ВС искам да подчертая, че БОЙНОТО ДЕЖУРСТВО НЕ Е ПРЕКРАТЕНО -т.е. тия хора имат съвест за разлика от него!!!
И той и винету (а и други) не е лошо малко да се съобразяват с това което говорят, защото има една много стара истина-ако си в тресавище, най-добре е да не мърдаш.