Предсрочни избори са по-вероятни догодина, прогнозира Първан Симеонов

OFFNews 16 май 2016 в 14:43 3479 1

Предсрочни избори са по-вероятни догодина, прогнозира политологът Първан Симеонов.

"Ако има предсрочни избори наесен, Росен Плевнелиев ще трябва да прави служебен кабинет, което не знам дали се нрави на Бойко Борисов. Предсрочни избори може да има не толкова заради конкретната ситуация в момента, а заради цялостната политическа ситуация, която не може да продължи толкова дълго", каза Симеонов пред радио "Фокус".

Той не изключи и възможността Бойко Борисов да се кандидатира за президент.

Според него при едни предсрочни избори на теория ГЕРБ има шанс да увеличи присъствието си в парламента. "Ако някоя от по-малките формации не влезе в него, местата на ГЕРБ могат да станат повече", обяснява той, но добави, че досега премиерът Бойко Борисов е показал, че не прави "такива ходове и такива резки движения".

Пo думите му Патриотичният фронт е факторът, който може да предизвика предсрочни избори, но причината няма да бъде ветото на президента за Изборния кодекс."По тази тема ще се намери консенсус, но не е невъзможно патриотите да потеглят навън“, каза още политологът.

Симеонов допълни, че обща кандидатура между АБВ и БСП за президентските избори е напълно възможна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11841

1

трафоПОСТ

16.05 2016 в 15:01

Така де, каквото е казала врачката Калъп Интернешънъл, все е станало. Напоследък, кривогледия голфър-социопат се скри зад невинната главица на Първан Симеонов.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки