Борисов: Много ми е мила държавата, за да си позволя предсрочни избори

Имал вече заместник на Ивайло Калфин

ОFFNews 11 май 2016 в 22:10 6716 15

Бойко Борисов и Дейвид Камерън по време на срещата им в Лондон днес.

"Нови избори са рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове. Много ми е мила държавата, за да си позволя нещо такова", така коментира Бойко Борисов възможността от предсрочни избори, след като приключи срещата си с премиера на Великобритания Дейвид Камерън в Лондон.

Той подчерта, че стабилността на кабинета зависи от ПФ и РБ, а ако се стигне до нови избори - резултатът ще е същият.

„Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа, но зависим и от партньорите си. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори“, допълни той. „Навремето Румен Петков ме направи премиер… Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент”, допълни Борисов.

Според него излизането на АБВ от управлението не е особено важно, тъй като те не са подкрепили правителството за нищо съществено, ами са се "съревновавали с БСП кой е по-ляв".

Той обясни, че оставката на Ивайло Калфин е била тежка и за двете страни, тъй като е бил голям професионалист, но все пак има заместник за него, тъй като ГЕРБ е пълна с кадри.

Борисов и Камерън в Лондон.

За срещата си с Камерън Борисов обясни, че са обсъдили въпроса с бежанците и случващото се в Турция. Той поясни, че до понеделник-вторник другата седмица на границата ни ще пристигнат 40 джипа от Великобритания, за да я пазим по-добре.

Търсенето на газ в българската акватория на Черно море също е била от засегнатите теми, по която се очаква до август да се знае дали и колко газ ще добива страната ни.

„Ние много активно работим за подкрепа на газовия хъб „Балкан“, полагаме усилия, страната ни може да стане газов разпределител и премиерът Камерън е наш помощник, за да можем да привлечем големи компании“, допълни Борисов.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

15

Blagodatka Dushanova

12.05 2016 в 10:00

Лицемер!...И забележете:..."Навремето Румен Петков ме направи премиер." Това признание ,че ДС създаде герб и тури бойколеоне за главатар на този проект за фалшиво дясно ще накара румен петков да позеленее от яд...интересно ми е дали ще предприемат нещо генералчетата от "абв" ,за да накарат протежето си да не издава толкова лесно "тайните" на ДС...а бе глупакът си е глупак.Достатъчно е да го изпуснат за един ден от контрол :)

18551

14

Нострадамус

12.05 2016 в 09:32

Смешник-много му е мила държавата и затова я унищожава с некадърно управление, непосилни заеми и принуждаване народа да търси препитание в странство...МНОГО МУ Е МИЛА ВЛАСТТА НА БОКО, ЗАЩОТО КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО И СЕ РАЗПОРЕЖДА С ПАРИТЕ И ЖИВОТА НИ ПО НАЙ-ПРОСТАШКИ НАЧИН.

77927

13

El Commandante

12.05 2016 в 08:49

Пояснение за нафраскалите минуси на чесън: Гручо (или Граучо) Маркс, нема НИЩО общо с Карл Маркс, дебили....

63994

10

Red or Dead

11.05 2016 в 22:53

““““....Гручо Маркс....“““

Ей, ти пък как можа да обидиш ВЕЛИКИЯ Гручо с това сравнение..

29585

9

Izalina

11.05 2016 в 22:51

Сакън. Ако сме обречени цялото това и в частност най-големия абсурд-гротеска-карикатура-излагация-дваужаса-беденмиеречника ... физкултурника де, да векува, или незабавно трябва да емигрирам с цялата рода и огромна мъка за България-горкана или да се самоубия ритуално.

"Всичко това, което сме имали като възможност, да чуем всички аргументи, но експертните мнения, които бяха давани от експертите в нашата парламентарна група, и това, което имаше днес в пленарна зала, може би колегите са взели своето решение на база на това, което са чули и това, което е имало възможност като убеждение."
Туй за да не съм голословна ... Пазя си го за поколенията, в случай че е отпусна и успокоя, че всъщност не сме толко зле.

26179

7

ELPIDA

11.05 2016 в 22:40

Аууу,грижовният Тартюф!
 
X

Подкастът на OFFNews