Шефът на "Терем" подаде оставка, ще готви ДСБ за предсрочни избори

OFFNews 13 май 2016 в 18:26 5648 5

Снимка БГНЕС

Стоил Янков

Председателят на Борда на директорите на "Терем" Стоил Яков, който е шеф и на предизборния щаб на ДСБ, напуска поста си, за да започне подготовката на партията за предсрочни парламентарни избори.

За това съобщи Яков на страницата си във Facebook, като уточни, че за решението му вече е уведомен и министърът на отбраната Николай Ненчев.

Като председател на предизборния щаб на ДСБ, пред мен стои отговорната задача да подготвя партията за предсрочни парламентарни избори. От тази задача зависи бъдещето на България и искам да ѝ се посветя изцяло, подчерта Яков.

От изявлението му все пак не става ясно кога според ДСБ ще са предсрочните парламентарни избори. По време на брифинг обаче лидерът на партията Радан Кънев обяви, че очакват това да се случи до няколко месеца, тъй като страната е вече половин година в тежка политическа криза.

Ето и цялото съобщение на Стоил Яков:

Днес реших да депозирам оставката си като Председател на Борда на Директорите на ТЕРЕМ ЕАД.
Министърът на отбраната вече е уведомен.

Позицията ми в Борда на Директорите не е властова и никога не съм гледал така на нея. Работата в ТЕРЕМ беше точно това – работа, в полза на дружеството и българските данъкоплатци. За една година с колегите успяхме да направим ТЕРЕМ най-прозрачно управляваното държавно дружество. Изведохме го на печалба. Горд съм с постигнатото и ще следя внимателно работата на дружеството оттук нататък.

Но, като председател на предизборния щаб на ДСБ, пред мен стои отговорната задача да подготвя партията, реформаторската десница за предсрочни парламентарни избори. От тази задача зависи бъдещето на България и искам да й се посветя изцяло. (не искам с присъствието си в ТЕРЕМ да дам повод на кафявите медии да компрометират успешната работа на дружеството)

Резултатите ни трябва да ни позволят да изведем държавата от институционалната криза, в която е изпаднала. Да проведем съдебната реформа. Да утвърдим европейската посока за развитие на България и така да позволим на предприемчивите българи да развиват динамична икономическа дейност.

През март ГЕРБ поиска от Яков да напусне поста си, след като ДСБ оттегли подкрепата си за правителството. Тогава обаче той обяви, че не възнамерява да подава оставка, защото заема поста като професионалист, а премиерът не намери за нужно да го уволни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

5

mclaranist

14.05 2016 в 10:30

Това само тук може да се случи- шеф на предприятие- при това от военно промишления комплекс, да си тръгне от борда защото идвали избори и трябвало да ги организира. Както се казва- майната и на икономиката, на промишлеността и т.н. Важно е партията и изборите, че иначе за к'во сме тук? И после се питаме защо сме на това дередже.

63994

2

Red or Dead

13.05 2016 в 18:40

А, лошо няма, Дидо Дънката ще продължи финикийските траншове с “панамски“ аромат.....

 
X

Да помогнем на украинските деца!