От ДПС били готови за предсрочни избори

ОFFNews 11 май 2016 в 11:20 2259 3

Свидетели сме на политическа нестабилност в управлението, което се вижда от подадените вчера оставки. Ако за осигуряването на истинска политическа стабилност, е нужно да се отиде на избори, то ние от ДПС имаме готовност за това.

Това каза оперативният председател на ДПС Мустафа Карадайъ за началото на новия политически сезон в декларация, прочетена в пленарната зала на Народното събрание.

Според него промените в Изборния кодекс и потъпкването на Конституцията са довели до сегашната криза на управлението, която създава обществено недоверие към политиката в страната.

"Вместо да наблюдаваме общи политики, ние наблюдаваме откровени пазарлъци", каза той.

Карадайъ каза още, че от ДПС са предупреждавали какво ще стане още от момента на съставянето на тази "противоестествена коалиция, която генерира кризи". "Свидетели сме на политическа нестабилност в управлението и ярък пример за това са оставките от вчера", каза той. 

Лидерът на ДПС отново подчерта, че партията на Доган е била против промените в Изборния кодекс и ограничаването на избирателните права на българите зад граница. "С тези промени са потъпкани права на българските граждани. Така стотици хиляди няма да могат да гласуват", добави Карадайъ.

Той подчерта, че проблемите в Изборния кодекс не могат да бъдат решени с ветото, наложено от президента. "Ветото засяга само някои от разпоредбите, а не целия закон", добави депутатът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

11.05 2016 в 14:36

С или без Карадайъ тез винаги са готови за избори, не мога да им отрека предизборната машина, ако и да не ми харесва

77927

2

El Commandante

11.05 2016 в 13:07

"Това каза оперативният председател на ДПС Мустафа Карадайъ"


Сигурни ли сме?
Дабъл чек направен ли е?

Щото с Мустафа, ю невър кноу, ю кноу....

13859

1

Daering

11.05 2016 в 12:35

Самоцензурирам се, че думите, дето ми идват като го видя и чуя тоз маймун, не са за ушите на по-деликатната част от четящите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!