Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Председателят на БСП - Лозенец попадна в комитет за честване на Ким Чен Ир

Георги Савчев 19 ноември 2014 в 21:17 5858 6

Ким Чен Ир

В София беше създаден български комитет в памет на севернокорейския лидер Ким Чен Ир. За председател на комитета е избран Динко Желев, ръководител на организационния отдел на Националния съвет на Българската социалистическа партия - това съобщение разпространи държавната информационна агенция на Северна Корея.

В новината от Пхенян се уточнява, че българският комитет е приел решение да даде широка публичност на революционните подвизи на Ким Чен Ир и да организира политически и културни събития, семинар и фотоизложба по повод третата годишнина от кончината на генералния секретар на Корейската работническа партия.

Аз нямам такава информация. Ще проверя, тъй като имам идея откъде идва това, заяви пред OFFNews.bg Динко Желев. Той действително е ръководител на организационния отдел на Националния съвет на БСП и е председател на БСП - Лозенец.

Желев уточни, че предишни ръководители на организационния отдел са били "нещо като членове" на комитети за чествания на севернокорейския лидер. Доколкото имам информация, предишният ръководител на организационния отдел е бил председател на такъв комитет, каза той.

Ще видя дали по тази логика и мен са ме определили, каза председателят на БСП-Лозенец.

Доколкото знам има група за приятелство със Северна Корея, това е обществена организация. Имам там познат. Аз обаче не членувам в тази група, твърди Желев.

Аз съм ходил един път на прием в посолството на Северна Корея, миналата година. По случай някаква годишнина беше, националния им празник. Това са ми връзките с посолството, заяви Динко Желев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews