Правителството готви мерки заради инфлацията и скока на цените

OFFNews 22 септември 2021 в 18:00 4343 1

Служебният кабинет подготвя пакет от мерки във връзка с инфлацията и скока в цените на основни стоки и услуги, обяви премиерът Стефан Янев и напомни, че проблемът с поскъпването на горивата и електроенергията е в световен мащаб.

"Имаме системен проблем, че тази енергопроизвеждаща система у нас е била системно неглижирана в последните 10-ина години. Предстоят редица мерки, които ще бъдат неотложни. Надявам се до началото на другата седмица да ги обявим. Необходимо е да се проведе дебат за бъдещето на цялата ни енергийна система", посочи Янев във Велико Търново, където е заради тържествата по повод 133-ата годишните от обявяването на независимостта на България.

По думите му предприети са мерки за създаването на достатъчно добри условия за бизнеса и икономически показатели на страната са много добри. Държавата ни се развива добре, каза той.

"Кризата е около нас, медицинските власти работят съобразно възможностите си. Мерките са налице и са адекватни. Смятам, че се справяме", заяви Янев по повод пандемията от COVID-19 и разпространението на вируса у нас.

"22 септември символизира независимостта като краен израз, като пълнота на понятието свобода. Защото само свободни хора могат да бъдат независими. Свободните хора по дух и хората, които могат да действат съобразно своята свободна воля. Затова този ден е толкова специален за нас. Това е денят, в който България е придобила статута на независима държава, която е равноправен член на международната общност", заяви премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови