По 1 лев за час нощен труд да получават полицаите, предлага МВР министърът

OFFNews 03 януари 2020 в 21:10 3285 1

Младен Маринов, вътрешен министър

Заплащането на нощния труд на служителите на реда да бъде увеличено от 25 стотинки на час на 1 лев на час.

Това предлага вътрешният министър Младен Маринов в проект, публикуван за обществено обсъждане. Проектът е за заповед за размера на възнагражданията за научна степен, за полагане на труд между 22:00 и 6:00 ч, за работа по време на официални празници и за времето, в което полицаите са на разположение.

Заповедта няма да доведе до отнемане на привилегии или ощетяване на служителите, на които се изплащат допълнителни възнаграждения, се посочва в мотивите. Допълва се, че новите размери на допълнителните възнаграждения са съобразени с фактическия брой на служителите на МВР и с бюджета на ведомството за новата година.

Предвижда се добавката за научна степен "доктор" да стане 60 лева, а за "доктор на науките" - 90 лева.

Нощното възнаграждение ще бъде увеличено на 1 лев на отработен час (вкл. част от часа). Възнаграждението за празнични дни и удвоен размер на основното месечно възнаграждение, независимо дали става въпрос за извънреден труд или не.

Размерът на допълнителното възнаграждение за времето на разположение за всеки час или част от него да е 0,10 лв., предлага министър Маринов. Ако бъде прието предложението му, промените ще важат от 1 февруари 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови