Плевнелиев: В Изборния кодекс прозира план за извънредни президентски избори

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2014 в 18:51 4051 7

Президентът Росен Плевнелиев

В проекта за Изборен кодекс прозира план за провеждане на извънредни президентски избори. Това заяви президентът Росен Плевнелиев.

Изялвението на президента е по повод §12 от вариант на Преходните и заключителните разпоредби в Изборния кодекс, публикуван на 17 октомври миналата година.

„При произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2014 г. едновременно с избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители, районите за организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за президент и вицепрезидент на републиката съвпадат с изборните райони за народни представители", се казва в параграфа.

„За пореден път в проект на закон намират място идеите иплановете на тайни лаборатории за политически инженеринг“, категоричен е Плевнелиев.

Още по-притеснително е, че публично и без каквото и да е притеснение се демонстрира пред гражданското общество, че през изминалата есен, когато българските граждани бяха на улицата и призоваваха за морал в политиката, някой, някъде на тъмно, е правил задкулисни планове. Нещо повече, изпращането на този проект във Венецианската комисия с изричната уговорка в него, че през 2014 година се планират избори за президент, представлява по същество и опит да се потърси международна легитимация на този план“, подчерта Плевнелиев.

„Още по-притеснително изглеждат и поредицата съвпадения, които допълват съдържанието на този параграф 12 от Изборния кодекс, и в които, за съжаление, освен политически сили и медийни олигарси са впрегнати и държавни институции. Призовавам всички демократично мислещи българи да се противопоставим заедно на задкулисните сценарии", посочва президентът.

В обсъждания в момента вариант на Изборния кодекс обаче такъв текст не присъства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2014 в 08:36

Балкански,имаш много здраве от Оля №5 и Йотова!

13.02 2014 в 01:44

Прав е: „За пореден път в проект на закон намират място идеите иплановете на тайни лаборатории за политически инженеринг“

12.02 2014 в 21:56

Чехльо Офшорлиев няма да изкара пълен мандат. Явно вече се усеща и почна да нервничи. Неадекватна история. Като сички кадри на Тиквоча. Нормален човек няма да влезе в първа Частна Банкянска при тоя простак, освен ако не е за далавера...

12.02 2014 в 21:45

Поля ,ходи си с Димитриевич в Русия,че май тук вече е жега.Аз лично няма да емигрирам

12.02 2014 в 19:31

M/у другото, днес при нас във фирмата събрах 22 подписа в подкрепа на референдума.Това е 100% от персонала!

12.02 2014 в 19:28

Поля, за 10 кинта пишеш коментар.Ако ти го вкарам в"опорната точка", колко ще ми вземеш ? Предполагам, за 100 кинта, пълна програма + точката. Боклук!


Оставка,избори,лустрация на ДС!!

12.02 2014 в 19:06

Oooooo, То загря! :)))