Quantcast

Плевнелиев към Лавров: "Южен поток" трябва да е по европейските правила

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2014 в 17:17 1469 4

България ще продължи да подкрепя проектите, които увеличават енергийната сигурност и диверсификацията, но е важно „Южен поток” да бъде съобразен с европейското законодателство.

Това е казал президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров, който е на посещение у нас по повод 135-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Русия.

„В отношенията си с Русия, България изхожда от ясната позиция на своята европейска и евроатлантическа принадлежност, но заедно с това желае да изгражда прагматични отношения, основани на откритост, диалог и взаимен интерес“, е заявил още българският държавен глава.

Сергей Лавров е информирал президента за позицията на Руската Федерация по отношение на кризата в Украйна, за постигнатото съгласие между външните министри на Украйна, Русия, Германия и Франция за прекратяване на огъня в югоизточната част на страната.

„Всяка страна има суверенното право сама да определя своето бъдеще. Не трябва да се връщаме към политики от миналото, които подкопават доверието, разделят света на „велики сили“ и „периферия“ и водят до създаването на нови разделителни линии“, заявил Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.07 2014 в 11:42

Снимката е уникална! Великият Захари Стоянов все едно казва на Лавров незабравимата си реплика: НЕ ВИ ЩЕМ НИ МЕДА, НИ ЖИЛОТО!

08.07 2014 в 11:40

Независимо от всичката помия и подигравки, които се сипят от телевизионни предавания, вестници и просташки агитки по адрес на Росен Плевнелиев, със сигурност може да се каже, че България ЗА ПЪРВИ ПЪТ има стойностен и нормален Президент, който е в състояние да отстоява българският национален интерес!

07.07 2014 в 21:49

Роско Плевела няма какво друго да каже.

07.07 2014 в 18:46

Прав е сър Плевнелиев! Кой да очаква, че имал характер на лъв? А се крие в овча кожа? Заблуди ни по медиите. Но е прав! Възстановяването на СИВ е безсмисленно! Да заменим една общност като ЕС, с друга подобна няма смисъл! А по принцип ЕС е добра идея, ако се ръководи правилно, справедливо и не се насаждат разни диктати като чипове, гмо-та и други. Иначе е хубаво народите от ЕС да са като едно феймъли, но няма да е лесно, и при толкова имиграция, и други противоречия. Едно е сигурно, че в случая речта на Президента е правилна.