Пламен Моллов пак се скри от антикорупционната комисия, излезе в болнични

Ружа Райчева 06 юли 2022 в 13:30 1728 1

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Моллов на събрание на Инициативния комитет на "Български Възход" – партията на Стефан Янев.

Уличеният в предлагането на подкуп на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов - Пламен Моллов, отново няма да се яви на изслушване пред парламентарната антикорупционна комисия. Първия път, когато отказа, бе заради отпуск, сега обяснението е, че е в болничен до 26 юли. 

Изслушването на Моллов беше първа точка от програмата на утрешното заседание на комисията в Народното събрание. Пламен Моллов категорично отрече твърденията на проф. Христо Даскалов за подкупа, но откакто тази информация се появи преди около месец в изтекъл към медиите запис, изчезна от публичното пространство. 

От записа се чува как бившият шеф на БАБХ се опитва да убеди Даскалов, че на българо-турската граница не се случва нищо нередно: "Виж, това е, това не само го казвам, знам, че там нямат общо с тия Таки-Маки и т.н. Да знаеш просто", казва Моллов.

Чува се още как Моллов обяснява, че са му дали "едни документи", които трябва да предаде на Даскалов. Даскалов твърди, че папката била пълна с пачки, която той хванал с два пръста и веднага отказал.

След като скандалът с подкупа се разгоря, лидерът на "Български възход" Стефан Янев обяви, че отстранява Моллов, който беше част от инициативния комитет на партията и едно от малкото разпознаваеми лица в новата политическа формация.

Миналата седмица Върховният административен съд отхвърли окончателно искането на фирма "Евролаб 2011", която протестира решението на държавата да изпрати свои служители за контрол на влизащите от Турция през ГКПП "Капитан Андреево" плодове и зеленчуци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

1

нещото

12.10 2022 в 12:32

Не знам каква е тази държава и тези ОРГАНИ които вече няколко месеца не са разпитали този господин.
Излиза че той се ползва със закрила от високо място!!!!!!!!